Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gespreksleiders gezocht voor Alzheimercafé Westerwolde / Kanaalstreek

Logo AlzheimercafeSTADSKANAAL – Ter versterking van haar vrijwilligersteam zoekt de organisatie van het Alzheimercafé Westerwolde / Kanaalstreek enthousiaste gespreksleiders.

De vrijwillige gespreksleiders zijn het gezicht van de bijeenkomst, hij of zij leidt de avond in en introduceert een gastspreker of film. Ook zorgt de gespreksleider ervoor dat de bezoekers van het Alzheimercafé vragen kunnen stellen en deze beantwoord krijgen door de gastspreker en/of aanwezige casemanagers. Uiteraard is de gespreksleider communicatief, heeft hij of zij affiniteit met de doelgroep en enige kennis van dementie.

Alzheimer Nederland organiseert in november een speciale cursus van twee dagdelen waaraan de gespreksleiders van het Alzheimercafé Westerwolde/Kanaalstreek kunnen deelnemen.

Het Alzheimercafé is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun partners, mantelzorgers, familieleden en andere belangstellenden. In de gemeente Stadskanaal maakt het Alzheimercafé vanaf 28 januari 2015 een doorstart in De Spont in Stadskanaal. Deze bijeenkomsten worden de vierde woensdagavond van de maand gehouden met uitzondering van de maanden juli, augustus en december.

Heeft u interesse, of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Catharina Vens, Ouderenadviseur van welzijnsorganisatie Welstad via (0599) 652 053 of cvens@welstad.nl.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.