Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PvdA Drenthe wil sportverenigingen helpen naar lagere energielasten

pvda_logoEXLOO – De PvdA in Drenthe wil de komende tijd sportverenigingen helpen om te komen tot lagere energielasten. Statenlid Peter Zwiers heeft het initiatief genomen om met duurzame maatregelen tot dit resultaat te komen. Steeds meer verenigingen kampen met hoge energielasten die bijna niet op te brengen zijn. Dat zet het voortbestaan van verenigingen onder druk. De PvdA denkt dat de energielasten lager kunnen en wil daarin de verenigingen steunen.

Bijeenkomst in Exloo 20 november
Op donderdag 20 november wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor sportverenigingen in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Emmen. Tijdens deze bijeenkomst zal voetbalvereniging Achilles 1894 vertellen hoe zij het hebben aangepakt. Deze vereniging is ondertussen grotendeels duurzaam, waarbij ze maandelijks aanzienlijk besparen op hun energierekening. Ook zal de Natuur en Milieufederatie vertellen wat er mogelijk is. Tot slot zal de Drentse Energie Organisatie presenteren welke financiële mogelijkheden er zijn. Ook zullen vertegenwoordigers van de PvdA’s uit de verschillende gemeenten aanwezig zijn. Samen met de Statenfractie wordt gekeken wat nog meer nodig is om de verenigingen te kunnen helpen naar lagere energielasten. PvdA-gedeputeerde in Drenthe en portefeuillehouder Sport, Ard van der Tuuk, zal ook aanwezig zijn.

Aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats op 20 november vanaf 19.30 in de kantine van voetbalvereniging HOC in Exloo. Ondertussen hebben veel verenigingen een uitnodiging per e-mail ontvangen. Uiteraard kunnen ook verenigingen die nog geen uitnodiging hebben ontvangen zich aanmelden. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Aanmelden voor de bijeenkomst kan bij Peter Zwiers (peter_zwiers@kpnmail.nl). De komende tijd zullen ook in andere delen van Drenthe soortgelijke bijeenkomsten worden georganiseerd door de PvdA.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.