Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lawaaiprotest tegen zorgbezuinigingen

Foto: M. Dol - RTV-S

Foto: M. Dol – RTV-S

Foto: M. Dol - RTV-S

Foto: M. Dol – RTV-S

STADSKANAAL – (video) De SP in Stadskanaal heeft maandagavond tegen bezuinigingen in de zorg gedemonstreerd. Met spandoeken, vlaggen en veel lawaai werd er voor het gemeentehuis gedemonstreerd.

Met het lawaaiprotest wil de SP voorkomen dat 293 Wedeka-banen verdwijnen. Ook wil de partij dat voor ruim 1.300 gezinnen in Stadskanaal de huishoudelijke zorg blijft. Uiteindelijk mocht het allemaal toch niet baten. De gemeenteraad is akkoord gegaan met het voorstel van het College om te bezuinigen op de huishoudelijke hulp. De oppositie partijen SP, VVD en de D66 stemden tegen.  Gezien de zetel verdeling was dit ruim onvoldoende. Het voorstel werd met 15 stemmen voor en 7 stemmen tegen aangenomen.

De raadsvergadering gaat dinsdagavond 4 november verder. Ook dan zendt RTV Stadskanaal dit rechtstreeks uit. Vanaf 19.30 uur..

2 Reacties op “Lawaaiprotest tegen zorgbezuinigingen

  1. De door ons gekozen raad beslist vanavond over het krijgen van hulp in de huishouding van zieke mensen die al jaren geindiceert zijn voor het krijgen van hulp , De banen die de huishoudelijke hulpen vervullen komen hierdoor op de tocht , Ook 293 banen bij Wedeka dreigen te worden geschrapt . Onze persoonlijke situatie is vanaf 1992 hulp zowel adl als huishoudelijk rolstoel lift aanpassing in de woning tot 2011 hhv 2 Na 2011 terug gezet in de hhv 1 na indicatie maar wel meer hulp van 6 naar 8 uur nu vanaf juli als de plannen doorgaan naar 0 uur zonder overleg van achter hun kantoor deze raad die wij gekozen hebben die anders zelf geen dik betaalde baan zouden hebben beste burgermeesteres beste wedhouders en beste raad deze beslissingen op dit niveau doe je een dier nog niet aan

  2. Er is ook geen menselijkheid meer.Dit is bij de beesten af.Het lijkt wel,of je verslonden word met huid en haar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.