Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voormalig advocaat Hoekman Stadskanaal laat half miljoen euro verdwijnen

hoekmanSTADSKANAAL – Voormalig advocaat Henk Jan Hoekman uit Stadskanaal heeft mogelijk een half miljoen euro verduisterd. Tot die conclusie komt de unit Financieel Toezicht Advocatuur (FTA). Het geld stond op een zogeheten derdenrekening van het advocatenkantoor, maar is verdwenen.

De Deken van de Orde van Advocaten gaf opdracht tot het onderzoek na een klacht over het niet terugstorten van het geld. Een derdenrekening is een bankrekening waarop advocaten, deurwaarders en notarissen geld bewaren voor onder meer klanten.

Factory outlet center
Het geld dat is verdwenen werd in 2006 door een aantal ondernemers op de derdenrekening van het advocatenkantoor gestort. Het was bestemd voor de aankoop van een stuk grond op bedrijventerrein De Gouden Driehoek bij Zuidbroek. De ondernemers, onder wie projectontwikkelaar Ruud Sanders, wilden langs de A7 een outletcentrum bouwen. Ook waren er plannen voor de bouw van een nieuw stadion voor SC Veendam. De provincie weigerde uiteindelijk om het bestemmingsplan aan te passen.

Klacht
Onlangs diende de rechtmatige eigenaar een klacht in bij de Deken van de Orde van Advocaten. De investeringsmaatschappij verzocht Hoekman om de 500.000 euro over te maken, maar het geld bleek verdwenen. Deken Jan Dijkstra stelde daarop een onderzoek in. ‘De bevindingen van de unit Financieel Toezicht Advocatuur worden naar de Raad van Discipline gestuurd. Dat betekent dat de heer Hoekman zich voor de tuchtrechter zal moeten verantwoorden.’ Volgens Dijkstra ziet de eigenaar af van juridische stappen, omdat de kans klein is dat het geld ooit nog boven water komt.

Faillissement
Het advocatenkantoor van Hoekman werd begin september failliet verklaard. Vanwege het faillissement liet hij zich onlangs uitschrijven als advocaat. Hoekman was jarenlang bestuurslid van voetbalclub SC Veendam. Daarnaast was hij huisadvocaat van de gemeente Menterwolde. Hoekman ontkent dat hij het geld op de derdenrekening voor eigen doeleinden heeft gebruikt. ‘Wat er wel mee is gebeurd kan ik vanwege mijn beroepsgeheim niet zeggen’, aldus Hoekman onlangs in een reactie tegen RTV Noord.

Bron: RTV Noord

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

2 Reacties op “Voormalig advocaat Hoekman Stadskanaal laat half miljoen euro verdwijnen

  1. Wel erg makkelijk om je te beroepen op je beroeps geheim. Jammer dat de eigenaar geen aangifte doet. Zal wel meer aan de hand zijn.

  2. Henk Kroonenburg

    Ik vind het allemaal heel jammer wat er met Hoekman gebeurd. Persoonlijk heb ik heel goede en plezierige gesprekken met hem gehad. Toen ik het nieuws hoorde, ben ik nog bij de receptie langs geweest, om mijn medeleven met hun te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.