Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuwe tijdsregistratie voor de Klap tot Klaploop

winnaarklaptotklap2014STADSKANAAL – Op 6 april volgend jaar wordt de 25e editie van de Klap tot Klaploop gehouden. Het bestuur heeft om een aantal redenen besloten om over te stappen op een nieuw systeem voor de tijdregistratie. Daarvoor zal een contract afgesloten worden met Mysports, een bedrijf dat op het gebied van de loopsport veel ervaring heeft. Vanaf 2015 krijgen alle lopers een startnummer waarin een unieke chip zit waarmee de exacte tijd kan worden vastgesteld. De oude huurchip wordt dus vervangen door een eenmalige wegwerpchip. Een bijkomend voordeel is dat de voornaam van de loper op het startnummer zal worden vermeld waarmee de herkenbaarheid van de loper voor het publiek verbeterd wordt. In de afgelopen jaren is het aantal lopers gegroeid van 1100 naar ruim 1700 deelnemers.

Video

De organisatie streeft volgend jaar naar meer dan 2000 deelnemers: een record. Het nieuwe systeem bespaart ook op de organisatiekosten vanwege minder voor- en nawerk. Een sterk pluspunt is de videoregistratie. Bij de start en de jeugdlopen, het vijf kilometerpunt en de finish zullen camera’s de verrichtingen van alle lopers vastleggen. Na afloop kan elke loper, tegen een geringe betaling vooraf, een korte videoregistratie van zijn eigen verrichtingen downloaden met daarbij zijn of haar eindtijd. Ook is er een koppeling met Facebook. Deelnemers ontvangen berichten over onder meer de videoregistraties.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.