Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vrijdag 21 november 2014 zullen in de Fox in Stadskanaal de volgende regionale topbands optreden

spritzHerman Brood tribute band Spritz

Spritz is een Herman Brood tribute band met in hun gelederen zanger Everhard Sprik. Everhard heeft zijn voorliefde voor Herman Brood & his Wild Romance nooit onder stoelen of banken gestoken. Bij zijn eigen bands HOT ME! (tot 2007) en The Rockin’ Hotstars stonden steevast Brood nummers op het repertoire. In de film Wild Romance kreeg hij als figurant nog een klein rolletje als Duitse zaaleigenaar die Brood aankondigt tijdens een concert in Keulen….

Spritz een band waarvan Koos van Dijk zei: ik ben zeer onder de indruk en ik zelf moet heel eerlijk zeggen dat deze band dus incl. Leadsinger in zijn GEHEEL 0pvallend goed is! WOW de tempo’s zijn echt des Broods lekkere Drive!! Hele goede muzikanten en HUN Bombita’s zijn heel goed. Feestband bij uitstek!

Eisenhower

Eisenhower begon in 2008 met het maken van hun Groningse KLEIROCK: een mix van oldschool rock, een modern geluid en een flinke dosis Noordelijke nuchterheid. Favoriete bands/invloeden zijn o.a. Led Zeppelin, Queen, Audioslave, Queens of the Stone Age en Foo Fighters. Direct na oprichting won Eisenhower met hun eerste nummers het Rode Oortjes Talent Festival in hun thuisstad. Met de hoofdprijs namen de heren hun naamloze debuut-EP op. Alom geprezen werd de meerstemmigheid en de energie en plezier tijdens live shows.
In de tijd daarna werkte Eisenhower gestaag aan het opbouwen van een fanbase met optredens in kleine kroegen in NL, via cluboptredens in bijv. Hedon, Melkweg en Oosterpoort, tot festivals als op de Reeperbahn in Hamburg en verschillende podia op Eurosonic.

Medio 2012 nam de band zijn eerste langspeler “Enough” in eigen beheer op. De release in november 2012 in een vol Vera was één van de hoogtepunten tot dan toe en de plaat kreeg overwegend goede kritieken.

In hetzelfde jaar selecteerde Eric Corton Eisenhower als deelnemer voor zijn talentenjacht DemoDock op zijn online platform Cortonville. De band bereikte de live finale in het Patronaat en won overtuigend de hoofdprijs in februari 2013. Daarmee sleepte de band een Nederlandse clubtour met John Coffey en Wallace Vanborn in de wacht en een plaatopname in de beroemde Wisseloord studio’s.
Het najaar van 2013 stond in het teken van de Popronde. Daarna werd het nieuwe album opgenomen met de Australische producer Stephen Bartlett (o.a. Ilse Delange, Alain Clark, Vandenberg’s Moonkings). De release van het album staat gepland voor het najaar van 2014. In de tussentijd werkt de band nauw samen met het label van. Wisseloord om het album en de singles te gaan exploiteren. Eisenhower maakt zich klaar om de stevige en catchy KLEIROCK te verspreiden door heel Nederland en haar buurlanden. De komende tijd staat dus in het teken van optredens en promotie en daar hebben de heren zin in.

The Anti-D’s,
Een band die zichzelf The Anti-D’s noemt moet natuurlijk übervrolijke muziek maken. Anti-D is immers antidepressiva. Laat dat nou net niet het geval zijn bij de jongens uit Groningen. Zelf zeggen ze namelijk dat ze een voorliefde hebben voor mineurakkoorden. Maar ja, om je band nou de Depressiva’s te noemen… Eigenlijk komt de inspiratie voor de naam van het nummer Anti-D van the Wombats. Sowieso een inspiratie voor de band. Net als the Strokes, the Hives en Arctic Monkeys. Allemaal bands die rauwe, energieke popstpunk maken. En dat is precies wat de Anti-D’s ook doen.
Animal Antics
Bandfitty’s lobby en nachtelijke escapades kenmerken de wijze waarop menig nummer van Animal Antics tot stand komt. Deze typeren zich voornamelijk als Brit Pop met invloeden van Funk, Classic Rock en Pop. Zoals Tim Peters van Ton zelf aangeeft: “Ik kan er niks aan doen, maar ik hou gewoon ontzettend van Katy Perry!”. Met deze achterliggende gedachten kan het er dan ook hectisch aan toe gaan tijdens repetities. De eerste EP is inmiddels opgenomen en zal binnenkort uitkomen.

Broken Benn
Broken Benn is een 3-man Powertrio uit de omgeving van Emmen. Het genre wat zij spelen is Melodieuze Rock met invloeden van andere genre’s zoals punk, metal en pop. De bandactiviteiten hebben een enkele keer stil gelegen door omstandigheden maar sinds oktober 2013 is de band met veel ambitie weer druk bezig. Door de gitarist/zanger zijn vingervlugheid op de gitaar en ambitie om met passie nieuwe nummers te schrijven, waarbij hij hulp krijgt van een bassist die meer effectpedalen heeft dan goed voor hem is en een strakke drummer die er op los slaat, is er een nieuwe unieke verfrissende stijl ontstaan binnen de band. Dit uit zich nu ook in energieke optredens waarbij plezier voorop staat. (winnaar Battle for Knoalrock)

Joseph’s GardenJoseph’s Garden
Joseph’s Garden is een rockband gevestigd in Hoogezand en houdt zich vooral bezig met schrijven van eigen nummers en deze live ten gehore te brengen. De oorsprong van de nummers komen van zanger/gitarist Hans, waar vervolgens de band een muzikale draai aan geeft.De band vindt zijn oorsprong al in 2007 en na een aantal wisselingen zijn: Gert, Hans, Ricky en Robert Joseph’s Garden.In 2013 is dan ook hun eerste album uitgekomen genaamd “Scratchin’ the surface”, wat zoveel betekent als: Er is meer, maar we zijn nog maar net begonnen. De songs van het album gaan over alle aspecten van het leven, zoals: Relaties, (wan)hoop, geloof ,angst, liefde, verdriet en woede. Maar een kritische kijk op de maatschappij wordt ook niet geschuwd.
In het kort:
Knoalrock
21 november aanvang 19.30 uur
Line Up:
Spritz
Eisenhower
The Anti-D’s
Animal Antics
Broken Benn
Joseph’s Garden

Kaarten online te koop via www.fox-stadskanaal.nl, www.knoalrock.nl of bij 1 van de primera’s in Noord Nederland. Natuurlijk zijn kaarten ook aan de deur te verkrijgen.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.