Direct naar de inhoud.

Zwemvereniging Nova gaat sport stimuleren in Stadskanaal

  • door:
  • op:

Ouders van jonge kinderenSELLINGEN – Zwemvereniging Nova krijgt subsidie voor een project dat sport stimuleert onder ouders en hun kinderen. Met de subsidie willen Zwemvereniging Nova en samenwerkingspartners begin 2015 starten met het stimuleringsproject.

Zwemvereniging Nova nam geruime tijd geleden het initiatief voor het project met de werktitel ‘Ouder
& kind samen in beweging in Stadskanaal!’. Aanleiding vormden publicaties over afnemende deelname aan sport door mensen met kinderen in de gemeente Stadskanaal. Kern van het project is een laagdrempelig introductieprogramma voor drie verschillende sporten, waaraan ouders en kinderen kunnen deelnemen.

De vereniging stelde een projectplan op en deed een subsidieaanvraag met ondersteuning van samenwerkingspartners de gemeente Stadskanaal, het Pagecentrum en de Koninklijke Nederlandse
Zwembond (KNZB). De subsidie wordt verstrekt door het landelijke stimuleringsfonds Sportimpuls en
aangevuld met een bijdrage door het innovatiefonds voor de zorg ZonMw. Beide fondsen zijn
verbonden aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De voorbereidingen zijn in volle gang. Meer informatie over het project wordt de komende tijd bekend gemaakt.

Over Zwemvereniging Nova
Zwemvereniging Nova is een bloeiende, maatschappelijk betrokken zwemvereniging met 117 leden en bijna 50 jaar oud. De vereniging richt zich op wedstrijdzwemmen en zet zich in voor de zwemsport van breedtesport tot talentontwikkeling.

De thuisbasis is het zwembad van het Pagedal in Stadskanaal.

Links
http://www.zwemverenigingnova.nl/
http://www.knzb.nl
http://www.zonmw.nl/
http://www.sportimpuls.nl



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal