Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Koorwerken en orgel-improvisaties door Kamerkoor Bel Canto en organist Sietze de Vries

Bel Canto

Bel Canto

WILDERVANK – Op zaterdag 22 november vindt er in de Grote Kerk aan de Raadhuistraat 8 in Wildervank een bijzonder concert plaats. Kamerkoor Bel Canto, onder leiding van dirigent Bouko Tiggelaar,
zingt vier- tot achtstemmige koorwerken uit de Engelse-, Franse-, Duitse- en Nederlandse (laat)romantische periode. Afwisselend zal organist Sietze de Vries improviseren in dezelfde stijlen. Zo krijgen werken van onder andere Stainer, Franck, Duruflé , Brahms, Mendelssohn en De Klerck een heel andere dimensie.
De sfeer van deze muziek wordt gebracht in de afwisseling van koorwerken (begeleid en à capella) en orgelmuziek. Sietze de Vries is thuis in diverse stijlen van de muziek. De stijl die in dit concert de boventoon voert past uitstekend bij het schitterende Walckerorgel.
Voor informatie over Bel Canto en Sietze de Vries wordt u verwezen naar de websites van beiden: www.kamerkoorbelcanto.nl en www.sietzedevries.nl. Graag verwelkomen de concertgevers u op dit bijzondere concert op 22 november in Wildervank. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten zijn verkrijgbaar voorafgaand aan het concert voor tien euro per persoon.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.