Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Be Hegen Bluesband live bij RTV Stadskanaal

Be Hegen BluesbandS-Express – B.J. Hegen kent over een periode van 40 jaar een wisselende muzikale carrière. Zijn muzikale reis dateert van de jaren 60. Beïnvloed door de toen geldende muzikale normen gaf hij zich in eerste instantie over aan de popmuziek. Ondertussen kwam hij ook in aanraking met de blues en daarin werd hij bijzonder aangetrokken door de vertolkers van de Chicagostijl waaronder favoriete exponenten als Johnny Young en John Little John. B.J. bestudeerde de Chicagostijl en ging uiteindelijk terug tot de archetypische oervormen van de blues. Het waren deze invloeden die hem deden besluiten om in de jaren zeventig definitief over te stappen naar een te formeren bluesband onder zijn eigen naam. Zijn band begeleide Amerikaanse artiesten als Eddy Burns en Eddie C. Campball tijdens tournees door Europa. In de jaren 80 waren ze supportact bij B.B. King. Door omstandigheden gedwongen volgde begin jaren 90 een periode van relatieve rust. Vanaf 1995 tot 2008 treedt hij weer regelmatig op. In 2008, op zijn 65e, doet hij een stapje terug.

Live optreden
Vrijdag 21 november treedt de Be Hegen Bluesband live op in onze vrijdagavondshow de S-Express.
Dit belooft een heerlijk “huiskamerconcert” te worden voor zowel de luisteraar op de radio als de gelukkigen in de studio. Het optreden begint om 20.00 uur en wordt zaterdag 22 november om 17.00 uur herhaald.
Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan even aan via info@s-express.nl dan gaan we een stoeltje voor je reserveren.
Wees er snel bij want we hebben maar een beperkt aantal plaatsen..

Foto:
– Bé Hegen – gitaar, zang en bluesharp
– Frans Többen – bas
– Hank van der Veen – drums
– Jan Warntjes – piano

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.