Direct naar de inhoud.

Boeteactie ook in Noord-Nederland

  • door:
  • op:

bonGroningen  Friesland  Drenthe – Inwoners van de drie noordelijke provincies die nog een achterstallige boete moeten betalen kunnen vanaf volgende week de politie aan de deur verwachten. De politie richt zich eveneens op personen die zich nog niet hebben gemeld voor een taak- of gevangenisstraf. De politie in de Eenheid Noord-Nederland haakt met de actie in op een landelijke actie die enkele weken terug is gestart.

Agenten gaan de komende weken langs de deuren om die veroordeelden te vinden die zich bewust schuil houden voor de politie. Ook worden er opsporingsmiddelen ingezet zoals de ANPR, een systeem dat kentekenplaten scant.

11 miljoen sancties

De politie richt zich met de controles de komende tijd op mensen die na diverse aanmaningen en kansen van de overheidsinstanties nog steeds hun boetes niet hebben betaald. In ons land worden jaarlijks zo’n 11 miljoen sancties opgelegd.

Niemand ontloopt straf

Inwoners van de drie noordelijke provincies kunnen de komende dagen alsnog hun boete betalen of naar een politiebureau gaan om zich te melden. Daarmee wordt voorkomen dat met ingang van de komende week de politie op de stoep staat.

De actie wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd onder de vlag van de nationale politie. Met de controles wil de politie laten zien dat in principe niemand zijn straf ontloopt en er geen sprake is van rechtsongelijkheid tussen de mensen die wel betalen of hun sancties ondergaan en degenen die proberen de dans te ontspringen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal