Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Aantal bevallingen in Refaja ziekenhuis opmerkelijk hoog

refajaSTADSKANAAL – Stroomstoring? Een koude nacht? Het aantal bevallingen in Refaja ziekenhuis in Stadskanaal is dit jaar opvallend hoog. Al vaker dan 430 keer mochten de medewerkers van de kraamafdeling beschuit met muisjes voor de kersverse ouders klaarmaken, maar liefst ruim vijftig meer dan een jaar geleden om dezelfde tijd.

Een waarschijnlijke oorzaak van het hoge aantal bevallingen kan volgens Ella Mulder, afdelingshoofd Verloskunde, worden gezocht in het aantal hoogzwangere vrouwen dat in het aanmeldcentrum in Ter Apel verblijft en in Stadskanaal komt om te bevallen. ‘Ook zien we dat inwoners uit de wijde regio bewust voor het Refaja ziekenhuis kiezen voor een bevalling’, legt Ella Mulder uit. ‘Dat merken we al bij de drukke voorlichtingsbijeenkomsten over bevallen in het ziekenhuis. Aanstaande ouders vergelijken vaak meerdere ziekenhuizen in de regio en komen steeds vaker uit bij Refaja.’

De laatste keer dat er meer dan 500 bevallingen in het Refaja waren, was in 2011. Tot nu toe is dat nog niet vaker dan drie keer voorgekomen sinds de oprichting van het ziekenhuis in 1968. De verwachting is dat dit jaar het aantal van 500 ruim overschreden wordt.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.