Direct naar de inhoud.

Kees Stip Dictee 2014

  • door:
  • op:

logo_header_bibliotheekSTADSKANAAL – Woensdagavond 26 november organiseren de bibliotheken in de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde het jaarlijkse Kees Stip dictee. Prominenten uit de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde gaan de strijd met elkaar aan.

Voor team Stadskanaal zullen onder andere Peter Gelling, wethouder gemeente Stadskanaal, en J.L. Nieboer, voorzitter Vereniging van bedrijven “De Kanaalstreek”, in de pen klimmen. Zij nemen het op tegen onder andere Jochem Abbes, cultuurambtenaar gemeente Vlagtwedde, en Hans van den Berg, Lions Club Ter Apel, van team Vlagtwedde. Ook doen er weer twee scholenteams mee: RSG Ter Apel en Ubbo Emmius. Het dictee wordt dit jaar geschreven door Margreet Pronk, journalist van De Nieuwsbode.

Eeuwige roem
Behalve om de eeuwige roem wordt om twee prijzen gestreden: een stijlvolle pen met inscriptie voor de beste individuele prestatie en een prijs voor het team dat de minste fouten maakt.

Het dictee vindt plaats in Bibliotheek Ter Apel en begint om 19.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom om die avond ook te komen en mee te schrijven met het dictee. De toegang is gratis.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal