Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Streekhistorisch Centrum vertoond film over Stadskanaal in 1969

Nostalgie (Stadskanaal in 1969)

Nostalgie – (Stadskanaal in 1969)

STADSKANAAL – Op zondag 23 november a.s. wordt er in het Streekhistorisch Centrum een film vertoond die de kijker mee terug neemt naar Stadskanaal aan het einde van de jaren zestig. In deze periode was Stadskanaal volop in ontwikkeling. Uit de oude gemeentes Onstwedde en Wildervank was een nieuwe gemeente gevormd, door de komst van Philips werden tal van voorzieningen geopend en woonwijken uit de grond gestampt.

In de film ‘Een jaar recht uit’ zijn veel van deze nieuwe ontwikkelingen vastgelegd. Te zien zijn o.a. beelden van de opening van het Refaja ziekenhuis, het vervangen van de Gemeentehuisbrug door de Eurobrug, de opening van de burgemeester Lieseschool, de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Stadskanaal, de viering van Koninginnedag op een veld nabij Philips, de 150.000ste bezoeker en een paar weken later de 200.000e bezoeker, van het Julianazwembad, de viering van 50 jaar Ubbo Emmiuslyceum en nog veel meer andere heuglijke feiten uit 1969.

De film werd oorspronkelijk opgenomen op super 8 film. Bij de overzetting naar VHS werd de film van een inleiding voorzien door oud-burgemeester Rebel. Aanvang: 14.30 uur, entree € 2,50, donateurs gratis op vertoon van de pas.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.