Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Cursus lokale politiek in Stadskanaal

Jan-Willem van de Kolk

Jan-Willem van de Kolk

STADSKANAAL – De PvdA in de gemeente Stadskanaal start in januari weer met een cursus over de lokale politiek. In zeven bijeenkomsten komt vrijwel alles aan de orde waarmee lokale politici te maken krijgen. De cursus is bedoeld voor belangstellenden uit Stadskanaal en omliggende gemeenten en is ook toegankelijk voor mensen met een andere politieke voorkeur.

In de cursus staat het werk van raadsleden, wethouders en de burgemeester centraal. Ook maken de cursisten kennis met andere overheden waar de gemeenten mee te maken hebben. Zo staan er bezoeken gepland aan Provinciale Staten van Groningen en de Tweede Kamer in Den Haag. De cursus duurt tot aan de zomervakantie.

Net als de vorige twee keren zal ook deze cursus geleid worden door Jan-Willem van de Kolk (oud-wethouder in Stadskanaal en nu wethouder in Bedum). Hij wordt hierbij ondersteund door kandidaat-bestuurslid Jan Schuil. [ lees meer op de site van de PvdA Stadskanaal ]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

5 Reacties op “Cursus lokale politiek in Stadskanaal

  1. Goed initiatief. Ik had persoonlijk nog liever gezien dat deze cursus mede ondersteund/georganiseerd zou worden door de andere fracties, m.a.w de gemeenteraad.

  2. Inderdaad het zou een goed initiatief zijn als meer fracties aan sluiten

  3. Eens Jur beter zou zijn dat deze cursus door de gemeente zou worden verzorgt . Want iedere partij geeft zijn eigen kleur en daar schiet je ook niet zoveel mee op als cursist. Of het moet een cursus worden met als onderwerp zoek de verschillen

    • Let op Klaas Pals!! zorg dat je 15 april 2015 na 19.30 uur voorlopig ruimte in de agenda houdt voor Lokpol, en trouwens deze cursus is alleen maar leuk met cursisten van alle politieke partijen, dus hoop dat ook jou achterban zich opgeeft. En hoop op alle politieke stromingen, zelfs zat ik in de cursus met o.a. piratenpartij, cda en sp en ik vond het leuk, en hoop de andere cursisten ook.

  4. Buiten dat blijft het natuurlijk een uitstekend initiatief! En ik denk een zeer goede manier om kennis te maken met de mores van het gemeentelijk functioneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.