Direct naar de inhoud.

Sinterklaas intocht brengt record aantal bezoekers op de been in Stadskanaal

Intocht Sinterklaas en zwarte Piet ( F: RTVS)
Intocht Sinterklaas en zwarte Piet ( F: RTVS)

STADSKANAAL – (video verslag) – Sinterklaas en zijn zwarte Pieten zijn vandaag aangekomen in Stadskanaal. Een record aantal kinderen en hun papa’s en mama’s stonden Sint op te wachten. Nog nooit eerder was het zo druk in Stadskanaal tijdens een Sinterklaas intocht. De goedheiligman arriveerde per trein. Hierna ging hij verder met de pakjes- boot en cabrio. Muziekkorps Crescendo voorop maakte er een vrolijke stoet van. Sint en zijn Pieten mochten even op adem komen bij lunchcafe Mokka’s. Het gevolg werd uiteindelijk, iets later dan gepland, op het Raadhuisplein verwelkomd door burgemeester Baukje Galama, Klaas Jan Havinga (handelsvereniging Stadskanaal) en TV Noord gezicht cq Kanaalster Marcel Nieuwenweg.

Sint wordt welkom geheten door Burgemeester Galama (F: Marc Dol / RTVS)
Sint wordt welkom geheten door Burgemeester Galama (F: Marc Dol / RTVS)

Stadskanaal vierde de Sinterklaas intocht zoals altijd, dus met zwarte Piet. De hele intocht verliep vlekkeloos. Een compliment naar de Centrum Winkeliers Stadskanaal die, samen met de vele vrijwilligers, erin geslaagd zijn om er wederom een superleuk kinderfeest van te maken. RTV Stadskanaal heeft in een vier- uur durende radio-uitzending alles ‘live’ de huiskamer in gebracht. Hierbij werd voor het eerst gebruik gemaakt van een speciale Radio- Piet en meerdere live- reporters!

Goed nieuws: Vanaf vandaag mogen alle kinderen weer hun schoen zetten. Volgende week doet Sinterklaas Musselkanaal aan.

Bekijk onze videoreportage: 

 

 

Het feest begint
Het feest begint
Radio Piet en Ellen
Radio Piet en Ellen
Dorien en Martin met de wandelzender
Dorien en Martin met de wandelzender

Dorien tijdens Sinterklaas 2014

De hele radiocrew rondom Sinterklaas 2014 intocht Stadskanaal.
Complete radiocrew rondom Sinterklaas intocht 2014 Stadskanaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-