Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Centrum Borger op de schop

Archieffoto Borger

Archieffoto Borger

BORGER – De provincie Drenthe stelt een half miljoen euro beschikbaar voor de eerste fase van het Centrumplan Borger. Met deze bijdrage van de
provincie kunnen de werkzaamheden in het centrum van start. De totale kosten van de 1e fase worden geraamd op 1,5 miljoen euro.

Gedeputeerde Rein Munniksma: “Met deze investering in het centrum, willen wij de belangrijke positie van Borger als kern voor recreatie, voorzieningen en werk
regionaal versterken. Borger heeft hierin een bovenregionale functie voor het omliggende netwerk van kernen. Wij zien de plannen voor de herinrichting van het centrum van Borger als een belangrijk project om de leefbaarheid en economische
ontwikkeling in een krimpgebied te stimuleren”.

Centrumschets Borger. [F borger-odoorn.nl ]

Centrumschets Borger. [F borger-odoorn.nl ]

In het centrum van Borger komt een nieuw, brinkachtig openbaar gebied met een krachtige verbinding tussen noord en zuid, waarin de doorgaande verkeersroute tussen oost en west is opgenomen. Er is veel ruimte voor gevarieerd groen, voor kunst en cultuur, voor evenementen en markten. Bovendien wordt een directe verbinding gemaakt met Geopark De Hondsrug en het Hunebedcentrum. Voor de zomer van 2015 is de eerste metamorfose van het centrum klaar.

Wethouder Freek Buitelaar: “Het is mooi dat we nu van start kunnen. In 2010 reserveerde de gemeenteraad al 1 miljoen voor dit project en begonnen we met de voorbereidingen. Na enige stagnatie kunnen we de plannen nu concreet maken en met de eerste fase het canvas leggen voor het eindresultaat. We zien nu al dat deze beweging ook ondernemers en inwoners uit Borger inspireert om initiatieven te ontplooien. Daar zijn we blij mee!”

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.