Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeenteraad Stadskanaal tegen komst windmolenpark

Gemeenteraad Stadskanaal (F: RTVS)

Gemeenteraad Stadskanaal (F: RTVS)

STADSKANAAL – De gemeenteraad van Stadskanaal is in meerderheid tegen de komst van het windmolenpark vlak over de grens in Drenthe. De gemeenteraad nam gisterenavond een motie van de PvdA met die strekking aan. Alleen D66 Stadskanaal stemde tegen de motie. Volgens de PvdA Stadskanaal wordt het definitieve windmolenpark mogelijk nog groter dan in de eerdere plannen de bedoeling was. In de motie wordt het college opgedragen alles te ondernemen wat in haar macht ligt om de komst van het windmolenpark tegen te houden.

Windmolen clusters Drentse Monden

Windmolen clusters Drentse Monden

Afdwingen

Juist vandaag werd bekend dat de PvdA in de Tweede Kamer wil dat de aanleg van grote windparken in Noord Nederland wordt doorgezet. PvdA kamerlid Jan Vos vind dat de Noordelijke bevolking al genoeg uitstel heeft gehad van minister Henk Kamp (VVD). Hij riep gisterenavond het kabinet op windenergie in het noorden desnoods af te dwingen. In 2020 moet er 6000 megawatt wind op land gehaald worden.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

5 Reacties op “Gemeenteraad Stadskanaal tegen komst windmolenpark

 1. Tweede kamer kan veel willen maar denken niet aan de mensen die er wonen, zelf hebben ze er geen last van!
  Ben blij dat de gemeenteraad tegen heeft gestemd!
  Hoop dat het er niet komt!

 2. De Noordelijke bevolking kan zelf ook nadenken en heeft voldoende argumenten om tegen deze windmolenparken te zijn. De politiek is niet meer geloofwaardig nu de mensen zien dat deze gigantische molens alleen worden gebouwd om subsidie op te strijken. Er is dan ook geen draagvlak voor onder de bevolking. Ik ben benieuwd wat de heer Spekman van de PVDA vanavond in Nieuw Buinen te melden heeft. Dit beleid van de regering om deze windmolenparken door te drukken heeft niets meer met democratie te maken en zal er alleen toe leiden dat de bevolking zich gaat afwenden van deze volksvertegenwoordigers waarbij hardere acties onvermijdelijk zullen zijn.

 3. Ben het helemaal met de vorige rectie eens !
  hoop echt dat die afschuwelijke hoge molens er NIET komen.
  Daarbij komt, datde bevolking die erin de buurt wonen een gigantische strop hebben!
  geef dan subsidie op zonnepanelen, en dat die mooie die op dakpannen lijken, en niet die lelijke glazen panelen.
  Nederland kijkt toch graag naar andere landen? Nou dan, kijk even in Duitsland ! Daar komen ze ook al op de windmolens terug ! Maar nee, de regering moet en zal z’n plan doordrukken!
  hier het gas vandaan halen, met grote gevolgen, en die lelijke molens plaatsen, kan het gekker ?

 4. Als dit soort windmolens mogen qua hoogte, kan ook noooit meer iemand problemen hebben met het bouwen van mooie wolkenkrabbers in Stadskanaal. Dán heeft het toch nog voordelen.

 5. In de jaren ’60 moesten alle tv/radioantennes van de huizen af, omdat dit horizon vervuiling was. Nu de windmolens: afschuwelijke gedrochten met herrie, die duidelijk ook de horizon vervuilen. En de politiek wil het dwingend opleggen? Er zijn mogelijkheden genoeg om turbines in waterstromen te zetten en daar stroom mee opwekken. Windmolens zijn duur, gaan slechts 15 tot 20 jaar mee en dan moeten ze tegen veel geld weer vervangen worden. Zoek betere en voor een ieder aanvaardbare alternatieven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.