Direct naar de inhoud.

25 jaar kinderrechten Amnesty International op basisscholen

  • door:
  • op:

Amnesty lesmateriaalSTADSKANAAL – Op 20 november is het 25 jaar geleden dat de kinderrechten werden opgesteld en ondertekend door de Verenigde Naties.  Samen met de rechten van de mens, die we op 10 december gedenken, vormen ze de reden voor een beter leven voor veel mensen op aarde. Helaas worden deze rechten nog steeds geschonden. Wat er gebeurd als rechten van kinderen & mensen niet gerespecteerd worden hebben we dit jaar uitgebreid op TV kunnen zien en lezen.

Daarom vindt Amnesty International, de organisatie die opkomt voor deze rechten, het zo belangrijk dat we ze allemaal kennen. Er zijn lespakketten voor basisscholen ontwikkeld, zodat kinderen al vroeg leren wat deze rechten inhouden en hoe ze voor zichzelf daarmee omgaan. Ook leren ze, dat er in de wereld tal van kinderen zijn waarvoor deze rechten kennelijk niet gelden en wat ze daarvoor kunnen doen. In groep 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente Stadskanaal worden rond 10 december deze lessen gegeven. Vraag uw kind er gerust naar. Op een enkele school geven de kinderen daarna nog voorlichting over kinder- en mensenrechten aan hun ouders.

Als u het werk van Amnesty International ook belangrijk vind en u wilt deze organisatie steunen, kijk dan eens op www.amnesty.nl dan kunt u zien wat de mogelijkheden zijn. Werkgroep 533 Amnesty International Stadskanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-