Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stampvolle bibliotheek voor Dieuwertje Blok

Dieuwertje Blok leest voor (F: Marc Dol - RTVS)

Dieuwertje Blok leest voor (F: Marc Dol – RTVS)

STADSKANAAL – (video) Stampvol was het vandaag in de de bibliotheek te Stadskanaal. Dieuwertje Blok kwam hier rond het middaguur voorlezen. De ‘nieuwslezeres’ maakt een tournee langs twaalf bibliotheken. Ze begon in Gouda, waar Sinterklaas aankwam, en gaat door tot de Sint weer vertrokken is. Wat voor verhalen ze leest? Over Sinterklaas, natuurlijk. Het is namelijk een Sinterklaas Voorleestournee.

De Sinterklaas Voorleestournee is dit jaar speciaal bedoeld om meer vaders naar de bibliotheek te lokken. Daar komen ze nu te weinig, vindt De Leescoalitie, een samenwerking van boekhandels en bibliotheken. Vaders lezen minder vaak en lezen ook minder vaak voor dan moeders, maar ze hebben wel veel invloed op het leesgedrag van kinderen. Dieuwertje Blok heeft bijna een uur voorgelezen. Daarna was het tijd voor handtekeningen en om op de foto te gaan. Natuurlijk was Sinterklaas hierbij aanwezig.

RTV Stadskanaal  was ter plekke en maakte de volgende beelden: 

 

I

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Stampvolle bibliotheek voor Dieuwertje Blok

  1. Opvallend weinig gekleurde medekinderen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.