Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PrO Stadskanaal inmiddels 3 acties voor Serious Request

PrO StadskanaalSerious Request – Zoals reeds eerder aangekondigd is een aantal leerlingen uit de onderbouw van de Praktijkschool in Stadskanaal als vrije tijdsbesteding een aantal acties aan het opzetten voor het Glazenhuis van 3FM Serious Request, waarmee de DJ’s ieder jaar geld ophalen voor een stille ramp.
Dit jaar staat het Glazen Huis in Haarlem en is het doel het helpen van meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld in conflictgebieden.

 

Acties
De leerlingen organiseren diverse acties om geld op te halen. Er is, samen met Jordy en Sebastiaan den Boef (rapper Sebas-T), een rap gemaakt om geld op te halen. Op de kerstmarkt op 18 december a.s. worden de cd’s van deze rap, armbandjes en kerstboompjes verkocht.

Vrijdag 28 november gaan de leerlingen langs de deuren om lege flessen op te halen voor het goede doel. Ze komen tussen 9.00 en 12.00 uur langs in de buurt van de praktijkschool (Gelderselaan). Natuurlijk mag u de lege flessen ook brengen.

S-Express
Vrijdagavond was de hele klas aanwezig in de S-Express en vertelden na een rondleiding door de studio over de school en de acties. Natuurlijk werd ook de rap op de radio gedraaid. (primeur!) Presentatoren Alex en Bert Jan luisterden aandachtig hoe de leerlingen aan Dorien (en onze luisteraars) hun verhaal deden.

De rap
“De tranen van het meisje, die zijn niet te beschrijven. ze kan er niet van slapen, het zal haar altijd bij blijven. Er valt een stilte, en soms word het haar te veel. Zo veel pijn, ze praat er niet over elke dag is ze stil. Wat hij heeft gedaan, dat blijft je achtervolgen. ik kan er niet over praten anders komen er gevolgen. Dan krijg ik rake klappen, die mijn gezicht zullen raken. De ouders zitten te klagen over al die vragen. Ze komt niet uit haar woorden, Tranen in haar ogen. wat haar is over komen, dat heeft ze niet gelogen. ze is verstoten, ze heeft niemand meer over. Ze heeft veel verdriet, want ze is vaak voor gelogen.”

“Het is pittig het is moeilijk en ik voel met je mee Je bent mishandelt en dat vinden wij niet oké. Ze heeft littekens van binnen en buiten. Ze zoekt een plek, om te schuilen. Couplet 2 De helden van 3fm, die sluiten zich op. 7 dagen lang, want ze willen dat het stopt. Seksueel geweld.”

Kijk voor alle acties van PrO Stadskanaal op http://www.kominactie.nl/prostadskanaal

Met dank voor de foto`s en informatie aan Henk Pruim en Marjoke Overwater

Groepsfoto Pro Stadskanaal 3FM

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.