Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Expositie ‘Grunnen in twijen’ in Bibliotheek Ter Apel

Eerste prijs Grunnen in twijen Janine Oosterhuis

Eerste prijs Grunnen in twijen Janine Oosterhuis

TER APEL – Van 22 november tot en met 5 december is in Bibliotheek Ter Apel een expositie van foto-tweeluiken te zien. ‘Grunnen in twijen’ toont contrasten die in het Groninger landschap te vinden zijn, bijvoorbeeld heden/toekomst, zomer/winter of stad/platteland. De foto’s waren in het najaar voor het eerst te zien in het provinciehuis en reizen sindsdien langs bibliotheken in de hele provincie. Bij de tentoonstelling hoort een brochure, ‘Zicht op Groningen’, die voor elke bibliotheekbezoeker gratis beschikbaar is.

 
Fotowedstrijd

De fototentoonstelling is het resultaat van een fotowedstrijd die de provincie Groningen eerder dit jaar samen met tijdschrift Noorderbreedte uitriep. Uit de 114 inzendingen selecteerde een jury van drie Noorderbreedte-fotografen – Harry Cock, Reyer Boxem en Marieke Kijk in de Vegte – de 21 mooiste tweeluiken. Gedeputeerde William Moorlag reikte begin september de eerste prijs uit aan Janine Oosterhuis voor haar tweeluik HardZacht, gemaakt in Delfzijster haven en onder aan de dijk bij Termunten. De tweede prijs ging naar Pauline Hellema met beelden van het weidse land bij Niehove en de huiselijke gelagkamer van café Eissenhoff, met uitzicht op de pittoreske brink met kerkje. Michiel Kostermans won de derde prijs met zijn foto’s over vervoer in Groningen en op het platteland: haast en rust door stilstaan en tempo.

 
Nieuwe omgevingsvisie

Aanleiding voor de wedstrijd is de nieuwe Omgevingsvisie die de provincie ontwikkelt over de kwaliteit, inrichting en het beheer van de Groninger leefomgeving. In die visie, en dus ook in de expositie, staan thema’s als water, ruimtelijke ordening en mobiliteit centraal. Wat voor prachtige en boeiende beelden dat kan opleveren tonen zowel de foto’s als de bijbehorende brochure.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.