Direct naar de inhoud.

RTV Stadskanaal nu ook te horen via Google Chromecast

  • door:
  • op:
RTVS luisteren via de ChromeCast op je tv
RTVS luisteren via de ChromeCast op je tv

RTVS – Met de HDMI-stick ‘Google Chromecast’ kan men vanaf nu ook naar radiozenders via internet luisteren. De populaire app ‘TuneIn Radio’ biedt namelijk Chromecast ondersteuning. Dat staat vandaag geschreven op de populaire website Totaal TV. Dat hebben we natuurlijk meteen uitgeprobeerd op de redactie. Zie hiernaast (foto) het resultaat hiervan.

 

TuneIn Radio en Chromecast

downloadTuneIn is de meest gebruikte radio-app op tablets en smartphones. Met de laatste versie van de app kan men nu de radiozenders via Chromecast naar de televisie streamen. Als het televisietoestel op een Home Cinema-apparaat is aangesloten, kan men ook internetradio via de geluidsinstallatie beluisteren. De nieuwe versie van ‘TuneIn Radio’ is gratis in de appstore of Play store verkrijgbaar. Naast ondersteuning voor Chromecast zijn er enkele andere verbeteringen. Zo kunnen iPad- en iPhone-bezitters die gebruikmaken van het iOS 8-platform de hand-off functie gebruiken. Hiermee kan men op een andere iOS-apparaat verder luisteren waar men op een eerder apparaat is gestopt. Ook zijn er enkele cosmetische wijzigingen. Met de Chromecast dongle (ongeveer 35 Euro) kun je ook Netflix, HBO en YouTube kijken op je TV. De bediening vanaf je smartphone is werkelijk kinderspel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-