Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Musicalgroep Odoorn start een Crowdfunding actie

Musicalgroep OdoornBORGER-ODOORN – De musical Een ander Achterhuis brengt in mei 2015 op even spectaculaire als aangrijpende wijze een bewogen episode uit de oorlogsgeschiedenis van Noord-Nederland tot leven. Verantwoordelijk hiervoor is de Musicalgroep Odoorn; plaats van handeling is straks de voormalige Korenmalerij van Odoorn.

Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog, in een boerderijtje onder de rook van Stadskanaal. Daar houdt een groot aantal joden zich schuil. Iedereen overleeft de oorlog, maar vraag niet hoe! Het verhaal van dit Andere Achterhuis is een verhaal over levensgevaar en dodelijke angst, over saamhorigheid, ergernis, vertwijfeling, geloof, hoop en liefde. Over liefde? Ja, in dat propvolle huisje vinden twee mensen elkaar. Heel erg letterlijk, want er wordt zelfs een dochtertje geboren….

Het bijzondere is, dat de geliefden van destijds nog altijd in leven zijn. Ze waren pas geleden nog met hun ‘oorlogsdochter’ en haar man in Odoorn. Daar bracht de Musicalgroep Odoorn vooruitlopend op het spektakel van mei, tijdens een paar voorstellingen een liedjesprogramma op de planken: de Victoryshow. Een aangename mix van liedjes uit de jaren vijftig, uit de musical De Opgejaagden – een andere megaproductie waarmee de Musicalgroep Odoorn in 2013 grote successen boekte – en een vooruitblik op de nieuwe productie Een ander Achterhuis. De cast zong een viertal liedjes uit de nieuwe musical. Ze ontroerden de gasten, toen jongelui, nu op leeftijd, tot op het bot.

Zo is het. Wat gebeurde, mag nooit worden vergeten. En zo lang er nog overlevenden zijn, worden er nieuwe verhalen geboren. Wij helpen op onze eigen manier mee, de waarheid in stand te houden. Op een manier die jong en oud aanspreekt, gedragen door aansprekende teksten en mooie muziek en geholpen door talloze vrijwilligers. Helpt u ons ook? We zijn een Crowdfunding-actie begonnen om alles te kunnen betalen.

Kijk op http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/2809-de-musical-een-ander-achterhuis-een-verhaal-over-gevaar-en-liefde en doe een donatie. Voor iedere donatie hebben we een leuke tegenprestatie bv meerijden in de “Victory Stoet” van oude legervoertuigen door de Gemeente Borger-Odoorn en Stadskanaal of een persoonlijke rondleiding door het museum en theater, blik achter de schermen en het bijwonen van de TryOut. Kortom help ons om dit bijzondere verhaal in herinnering te houden. Zie verder www.eenanderachterhuis.nl.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.