Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

FNV Lokaal Zuid-Oost Groningen in actie: Stop werken zonder loon

Foto: FNV lokaal

Foto: FNV lokaal

STADSKANAAL – Het FNV Zuidoost- Groningen gaat op korter termijn starten met een groot onderzoek inzake het werken met behoud van uitkering in de Gemeente Stadskanaal. Dat schrijft de afdeling op haar eigen facebook- account. FNV Lokaal Zuid-Oost Groningen is vóór goede begeleiding naar gewoon goed werk met eerlijk loon! Nu gebeurt het dat mensen in de bijstand werk moeten doen dat geen uitzicht biedt op een echte baan en waar geen normaal loon tegenover staat. En als je weigert, loop je kans dat je tijdelijk je bijstandsuitkering verliest. Dat moet stoppen!

 

Meedoen

Heb je gewerkt met behoud van uitkering, of werk je met behoud van uitkering, wat zijn verder je ervaringen met bijvoorbeeld het TDC. Het FNV Zuidoost-Groningen wil het graag weten. Volgens de lokale afdeling van het FNV zijn er zijn al tamelijk veel mensen die hebben toegezegd te willen meedoen, maar hoe groter die groep hoe beter. Ook zou de lokale bond graag een onderzoek willen doen onder alle cliënten. Maar daar wil de gemeente nog niet aan. Daarom zal het FNV Zuidoost-Groningen eerst op 5 december en 12 december weer aanwezig zijn bij de uitgifte van de voedselbank/kledingbank in Stadskanaal en Musselkanaal. Je kunt (eventueel anoniem) een berichtje achterlaten als je mee wilt doen met het onderzoek.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “FNV Lokaal Zuid-Oost Groningen in actie: Stop werken zonder loon

  1. Volgens mij is 17 november jl. door de gemeenteraad de ‘Verordening tegenprestatie Participatiewet Stadskanaal 2015’ vastgesteld waarin mijnsinziens zeer helder wordt verwoord hoe de gemeente dient te handelen met betrekking tot het opleggen van een mogelijke “tegenprestatie” per 1 januari 2015. De gestelde voorwaarden voor het mogelijk opleggen van zo een ‘tegenprestatie’ lijken mij op het oog helemaal niet zo onredelijk.

    FNV kan dan wel onderzoek doen naar ervaringen uit het verleden in het heden. Maar ik vraag me af of dit enig nut heeft daar er dus ‘nieuwe’ regels gaan gelden per 1 januari aanstaande. Beter zou het zijn lijkt me de situatie/misstanden te volgen vanaf de datum van inwerking treden van de nieuwe wet/verordening.

    Toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.