Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Informatiebijeenkomst bevallen in het Refaja ziekenhuis

Refaja ziekenhuis

Refaja ziekenhuis

STADSKANAAL – Het Refaja ziekenhuis organiseert op dinsdag 9 december een informatie ­bijeenkomst voor zwangeren en hun partners. Het doel is om aanstaande moeders en hun partners voor te bereiden op een mogelijke (poli-)klinische bevalling in het zieken­huis. De bijeenkomst is in de Zwartsenbergzaal van het Refaja ziekenhuis, van 19.30 tot 21.30 uur

Uit cijfers blijkt dat maar liefst 60 procent van de zwangeren om wat voor reden ook, tegen de verwachting in moet bevallen in het ziekenhuis. Dit komt vaak als een schok, die nog versterkt wordt als men onbekend is met het ziekenhuis en de kraamafdeling. De bijeen­komsten zijn er dan ook op gericht om door een goede voorbereiding op een mogelijke ziekenhuis­bevalling, onnodige angst en spanning te voorkomen.

Op deze avonden geven een verloskundige, een gynaecoloog, een verpleegkundige en een medewerker van de Kraamzorg Het Groene Kruis Groningen, tekst en uitleg en beant­woorden ze eventuele vragen. Indien mogelijk krijgen de zwangeren en hun partners na afloop een rondleiding over de afdeling.

Aanmelden is noodzakelijk en kan door te bellen naar telefoonnummer 0599 65 41 60 (tijdens kantooruren).

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.