Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pittig Kees Stip dictee in Bibliotheek Ter Apel

Kees Stip dictee deelnemers

Kees Stip dictee deelnemers

TER APEL – Op woensdag 26 november streden 4 verschillende teams om de felbegeerde Kees Stip pen, tijdens het tiende Kees Stip dictee in Bibliotheek Ter Apel. Jeroen van Heemskerck Ducker, journalist van dictees.nl, was met 8 fouten de beste deelnemer.

Feest

Het dictee werd dit jaar geschreven door Margreet Pronk, journalist van De Nieuwsbode. Het thema van het dictee was ‘Feest’, afgeleid van het thema van de landelijke Kinderboekenweek van dit jaar. De deelnemers vonden het dictee, met woorden als ‘paraskevidekatriafobie’, ‘wagyusteak’ en ‘gewonemensenwereld’ zeer pittig. Vanwege andere verplichtingen kon Margreet zelf niet aanwezig zijn. Daarom werd het dictee voorgelezen door Jan Bogema (oud bestuurslid Bibliotheek en kunstschilder).

Teamcompetitie

Prominenten uit de gemeente Stadskanaal, prominenten uit de gemeente Vlagtwedde, leerlingen van het Ubbo Emmius uit Stadskanaal en leerlingen van RSG Ter Apel gingen de strijd met elkaar aan. Na een pauze waarin de deelnemers konden bijkomen onder het genot van een hapje, een drankje en een muzikaal intermezzo van Klaas Spekken, werden de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt.

Winnaars

In totaal waren er 919 fouten gemaakt. Beste team was het prominententeam Stadskanaal met een gemiddelde van 15,8 fouten. De winnaar van de Kees Stip pen, en daarmee ook de eeuwige roem, werd Jeroen van Heemskerck Ducker, journalist van dictees.nl, met 8 fouten. Hij heeft zijn prijs afgestaan aan Greetje Huisman, leerling van het Ubbo Emmius. Zij was met 18 fouten de beste van beide leerlingenteams.

De volledige tekst van het Kees Stip dictee 2014 is terug te lezen op www.mijneigenbibliotheek.nl/terapel.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.