Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Winst voor Stephan Hut klasse Z springen in Onstwedde

Springen

Springen

ONSTWEDDE – Op het drukbezette indoor springconcours op zaterdag 29 november j.l. in manege De Driesporen te Onstwedde, wist Stephan Hut uit Nieuwe Pekela met de superspringende Atoloma de klasse Z klassiek op zijn naam te schrijven voor de Anne Schrotenboer met Deep Blue (Abdijruiters, Aduard), die tweede werd. In het tweede progressieve parcours wist hij ook met Atoloma knap tweede te worden, achter Claudia van Dijk met Wednesday (Nienoord, Leek), die deze rubriek wist te winnen.

 

Klasse M

Amanda Slagter uitkomend voor Veendam e.o. wist met de snelle en kort wendbare Discover zowel het klassiek alsook het progressief op haar naam te zetten. Zij was in de barrage maar liefst 2.5 seconden sneller dan de nummer 2: Nicole Botma met Dollards Dylan (ZEO, ’t Zandt) en 3 seconden op nummer 2: Nikki Hoekstra met Cantos Expected (Trynwâlden, Oenkerk) in het progressief.

Het zal wel even weer wennen zijn, maar zowel binnen maar vooral buiten was het koud, maar gelukkig wel droog. Parkeerplaats naast de manege gereserveerd voor alleen vrachtwagens stond bomvol, terwijl de auto’s met trailer gelukkig op het naastgelegen droge evenemententerrein alle ruimte hadden. Deelnemers uit Groningen, Drenthe en zelfs enkele uit de provincie Friesland. Voor de M en Z klasse was de wedstrijd in Onstwedde ook een selectiewedstrijd voor ICNN Drachten (jan. 2015) en omdat Indoor Veendam (Zuidbroek) eind december ook al dichterbij komt, kon de wedstrijd waarschijnlijk mede daarom rekenen op een groot deelnemersveld. Om die reden is vroegtijdig besloten dit keer geen pony’s er bij te doen, omdat dit voor een eendaagse wedstrijd net iets te veel van het goede is. De wedstrijden hadden een vlot verloop, mede doordat ringmeester Henk van Boven de deelnemers steeds vlot de ring in kreeg. De parcoursen waren fraai neergezet door parcoursbouwer André Schut, die steeds weer andere lijntjes heeft weten te bedenken zonder heel veel ombouwwerk. De afstand van de dubbel waarvan de eerste een vierkante oxer met rode planken, was voor een aantal deelnemers toch een probleem, omdat hun paard niet vergenoeg in sprong op de oxer en dan de afstand naar de stijl net iets te groot werd.

In het volle L klassiek wist meer dan de helft het eerste rondje foutloos te blijven en moest men in de direct daaropvolgende barrage ‘er plat op’ om in aanmerking te komen voor een prijs. Gelukkig werd er geklokt met elektronische tijdswaarneming. De snelste tijd was voor de eigen vereniging rijdende Maaike Oldenkamp met Andora, maar zij tikte er net één balk af en dus buiten de prijzen (16e). De winst was voor Arenda Faber met Vainqueur (Nienoord, Leek), voor Margot Norder met Vanety die tweede werd. Progressief L was voor de nog jonge Lars Slagter met zijn ervaren paard Vienna (Veendam e.o.) voor Christa Delger met My Red River (NETA, Winschoten). Klassiek B werd gewonnen door Arenda Faber, LmDicilla (Leek) en progressief Nathalie Onrust, Bailando (N.Pekela). Klasse BB winst voor Nikki Bentum, Zigzag (Veendam) en 2e parcours voor Daniek Bouwman, Benz B.b. (Schildwolde).

Van de eigen vereniging zat er helaas niemand in de prijzen, maar waren hun prestaties niet slecht. Senior Derk Smid met Timo werd 3e in BB eerste groep, terwijl er 2 prijzen waren. In het tweede parcours werd hij 7e met één balk. Eline Lukens met Dior raakte in zowel klasse B klassiek (op stijl) en ook in het progressief (direct op tijd) geen balk aan en werd resp. 15e (van 36) en 6e (van 17). Elise Dierkes met Cupido werd in dezelfde klasse 18e met 1 balk op de eerste hindernis en 8e in het progressief. Eliese deed ook mee in het M met Wild Love M 11e (van 26) en 12e (van 18) progressief, steeds weer één balk. Maaike Oldenkamp met Andora klasse L dus 16e (van 46) en met Erunella D 19e. In het progressief resp. 18e en 20e (van 23).

Volledige uitslagen op onstwedde.info en driesporen.nl

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.