Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Deel 3 van Bruin Goud in SHC

Still Bruin Goud Spiekstra en de veenbaasSTADSKANAAL – Dit seizoen vertoont het Streekhistorisch Centrum (SHC) in Stadskanaal elke maand een aflevering uit de historische dramaserie ‘Bruin Goud’. Deze reeks werd oorspronkelijk gemaakt als televisieserie en werd in 1994 en 1995 uitgezonden door de NPS. De serie speelt zich af in het fictieve dorp Bargermond en gaat over het leven in de ontginningsjaren van Zuidoost-Drenthe. Op zondag 14 december staat deel 3 op het programma. De delen zijn ook los van elkaar goed te volgen.

De eeuwige list
Het is 1890 en onder de arbeiders in het veen heerst onrust. In sommige streken wordt al niet meer gewerkt door de stakingen en ook in Bargermond heerst ontevredenheid. De lonen zijn laag, en wat men verdient krijgt men niet in handen, maar moet worden besteed bij de plaatselijke kruidenier die tevens veenbaas is. De opstand lijkt niet meer ver weg, totdat er een rondreizende evangelist in het dorp verschijnt die het tij lijkt te kunnen keren. Maar of zijn bedoelingen zo zuiver zijn? In deze aflevering worden de gevoelens van onvrede onder het volk doorspekt met het geloof in hekserij en de hoop op een betere tijd.

De voorstelling begint om 14.30 uur en duurt ca. 30 minuten. De entree bedraagt € 2,50. Donateurs van het SHC hebben gratis toegang op vertoon van hun pas. Voor meer informatie en reserveren: Streekhistorisch Centrum, tel. 0599-612649 of info@streekhistorischcentrum.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.