Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ex Nefit fabriek Buinen krijgt nieuwe functie

foto via google streetview

Binnenkort Scholte Metaal  – foto via Google streetview

BUINEN – Het leegstaande voormalige pand van ketelfabrikant Nefit in Buinen krijgt een nieuwe eigenaar. Scholte Metaal uit Valthermond komt vanaf januari in het complex aan de Spoorstraat. Volgens directeur Piet Vermazeren heeft het metaalbewerkingsbedrijf meer ruimte nodig. ‘Er moeten nog wat kleine dingen worden geregeld, maar we gaan ervanuit dat we vanaf 5 januari vanuit Buinen werken.’ Bij het bedrijf werken nu zo’n 55 mensen.

 

Het pand kwam in november 2010 leeg te staan toen Nefit de productie naar Deventer verplaatste. Het bedrijf zat 42 jaar in Buinen en er werkten 178 mensen. Die hebben destijds tevergeefs actie gevoerd om hun baan in Buinen te behouden. [ bron RTV Drenthe ]

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.