Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wethouder Boen en Groene Piet delen recycling prijs uit

Wethouder Boen en Groene Piet geven Melissa de cheque

Wethouder Francis Boen (PvdA) en Groene Piet geven Melissa de cheque

STADSKANAAL – Gisterenmiddag was het dan zover. Groene Piet heeft een bezoek gebracht aan de milieustraat in de gemeente Stadskanaal (Wedeka) . Hij deelde daarbij, samen met wethouder Boen, aan twee inwoners een prijs uit: een uitje naar Attractiepark Toverland. Ook konden alle bezoekers hun oud elektrisch speelgoed inleveren.

 

Groene Piet is verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van alle elektrisch speelgoed. Het bezoek van Groene Piet is onderdeel van de Sinterklaascampagne van Wecycle. Afgelopen weken konden inwoners Groene Piet uitnodigen op de milieustraat. Daarmee maakten zij kans op de prijs.

Elektrisch speelgoed
Gemeente Stadskanaal wil samen met Wecycle inwoners bewust maken dat na Sinterklaas oud elektrisch speelgoed en andere elektrische apparaten ingeleverd moeten worden. Op Pakjesavond krijgen veel kinderen nieuw elektrisch speelgoed van Sinterklaas. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe spelcomputer, walkietalkie, fotocamera of MP3-speler. Het oud elektrisch speelgoed verdwijnt vaak helaas in de vuilnisbak. Jammer, want dan kan het niet gerecycled worden.

Groene Piet is verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van alle elektrisch speelgoed. Van alle elektrisch speelgoed dat wordt afgedankt, wordt ongeveer een kwart ingeleverd. Driekwart komt bij het gewone afval terecht. Wecycle zamelt jaarlijks zo’n 400.000 kilo elektrisch speelgoed in. Ruim 1,3 miljoen kilo verdwijnt in de vuilnisbak en wordt niet gerecycled.

Recycling
Wecycle zorgt ervoor dat alle elektrisch speelgoed en andere elektrische apparaten die ingeleverd worden op de milieustraat van de gemeente optimaal worden gerecycled. Elektrische apparaten worden via Wecycle voor 80 tot 90 procent gerecycled. Dat is belangrijk, want door recycling behouden we de grondstoffen. Ook komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) in Nederland organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van ruim 1.500 producenten en importeurs. Meer informatie kun je lezen op: wecycle.nl.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.