Direct naar de inhoud.

Workshopavond VIP! voor besturen en vrijwilligerscoördinatoren

  • door:
  • op:

vrijwilligerswerk VIP!STADSKANAAL – Op woensdagavond 7 januari vindt in de Spont de jaarlijkse contactavond van het VIP! Stadskanaal plaats voor besturen van vrijwilligersorganisaties en coördinatoren. Een avond vol informatie, uitwisseling, prijzen en gezellige hapjes en drankjes.

CMO Groningen zal informatie geven over de zorgverzekeringswet en de drie decentralisaties: jeugdzorg, Participatiewet en de overheveling van AWBZ naar WMO. Wat zijn de belangrijkste veranderingen en wat gaan die betekenen voor het vrijwilligerswerk? Vervolgens zullen Lentis en CMO een workshop verzorgen over kwetsbare vrijwilligers. Door de verschillende maatschappelijke ontwikkelingen wordt er steeds vaker beroep gedaan op vrijwilligersorganisaties om kwetsbare vrijwilligers te ontvangen. De drempel naar vrijwilligerswerk blijkt voor deze groep vaak nog te hoog. En dat terwijl deze groep vrijwilligers graag mee wil doen in de samenleving en, met de juiste begeleiding, waardevol kan zijn voor de organisatie.

Behalve de workshops is er deze avond de uitreiking van de jaarlijkse vrijwilligersprijs. Vier projecten of organisaties zijn hiervoor genomineerd. Door wethouder Francis Boen wordt bekend gemaakt wie de gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2014 en de Rabobank aanmoedigingsprijzen in de wacht hebben gesleept. Verder is er deze avond voldoende ruimte voor uitwisseling en zijn er gezellige hapjes en drankjes.

De avond vindt plaats vanaf 19.30 uur bij Welstad, locatie de Spont aan het Gandhiplein. Graag uiterlijk 5 januari doorgeven met hoeveel personen uw organisatie naar de bijeenkomst komt. Mail naar vip.stadskanaal@welstad.nl of bel naar het VIP! (tel. 655001).



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal