Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vlooienmarkt en veiling thuisconcert Klaas Spekken voor goed doel

klaasspekken

VLAGTWEDDE – Zaterdag 20 december is er van 10.00 tot 16.00 uur in de dagzorgvoorziening De Vlindertuin van Thuiszorg Grunnegerlaand aan de Irenelaan 2 een vlooienmarkt in kerstsfeer.

De opbrengst van de verkoop komt in zijn geheel ten goede aan de opleiding van Petra van der Velde uit Wedde die in januari de opleiding tot miMakker, contactclown voor mensen met contactmoeilijkheden, gaat starten. Ook wordt er een thuisconcert van medewerker en streektaalzanger Klaas Spekken geveild.

De opleiding

Petra gaat de opleiding tot miMakker volgen bij de Stichting miMakkus in Eindhoven. Een miMakker is een contactclown voor mensen met contactmoeilijkheden zoals dementerenden en mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast ziet zij ook een uitdaging als miMakker voor mensen met autisme en asielzoekers met traumatische ervaringen. De opleiding is vooral gericht op mensen die al werken in een zorginstelling, maar daarnaast leiden zij ook miMakkers op die als zelfstandige (ZZP-er) in zorginstellingen actief kunnen zijn. Je komt niet de lolbroek uithangen, maar komt met een duidelijk doel; namelijk het leggen van contact van hart tot hart. Om de benodigde financiële middelen te vergaren heeft Petra al meerdere ‘clownfunding’ acties opgezet. De vlooienmarkt in kerstsfeer is een aanbod van Margriet Tolsma, hoofd zorg van Thuiszorg Grunnegerlaand.

Passie voor mensen

In Margriet heeft Petra een ware ambassadeur getroffen die haar passie voor mensen deelt. “Ik ken de methode en weet en heb ervaren wat een miMakker kan betekenen, daar waar contact niet meer vanzelfsprekend is. Dat is ook de reden waarom ik haar inzet van harte ondersteun en daarvoor onze locatie, medewerkers en hun inbreng van spullen ter beschikking stel.” Petra is natuurlijk zelf aanwezig om zo nodig meer uitleg te geven, er wordt een informatieve video vertoont en men kan gezellig genieten van de gratis koffie, thee, limonade en soep. Waarvoor wel geldt op = op. Alle artikelen, van kleding, curiosa tot gebruiksvoorwerpen, worden voor een vast bedrag van € 2,50 verkocht. Spaarzaam, duurzaam en behulpzaam zijn hierbij de ‘groene’ kerstgedachten.

Veiling thuisconcert

Medewerker Klaas Spekken, tevens Groningse streektaalzanger en muziekpedagoog, ondersteunt tevens het idee en de ‘clownfunding’ van harte en biedt een thuisconcert, vanaf minimaal € 50 euro, ter veiling aan. Ook hij kon al bij voorbaat een paar cliënten, tevens van zijn werk bij de NOVO, bedenken die baat bij een bezoek van een miMakker zouden kunnen hebben. Gedurende de dag zijn er liedjes van zijn CD’s te beluisteren om al helemaal in de goede sfeer te komen. Alsof dat niet voldoende is, maakt men na inleg van 1 euro ook kans op een weekend in een droomhuis in Heede met maar liefst 10 slaapplaatsen. De vlooienmarkt biedt naast de leuke koopjes, een gratis kop thee/koffie of soep, gelegenheid om nader kennis te maken met Petra en de mogelijkheden die een miMakker voor u, uw familie of instelling zou kunnen betekenen.

Voor meer informatie, evt inbreng van kleine goederen ter donatie, kunt u contact opnemen met:
Petra van der Velde tel: 06-37 23 63 37, e-mail: info@intextenso.nl.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.