Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veel ontslagen bij NDC mediagroep

dvhn krantDRACHTEN – Bij NDC Mediagroep verdwijnen vanaf de zomer komend jaar 105 voltijdsbanen. De uitgever heeft dat zojuist bekendgemaakt in Drachten. Ook de nieuwsredactie van de krant krijgt te maken met deze reorganisatie. Ondanks dat er 48 journalisten zullen verdwijnen benadrukt Directeur Dina Boonstra dat de redactionele kwaliteit wel gewaarborgd blijft. De NDC Mediagroep moet mensen ontslaan om een lening van 15 miljoen euro voor 11 februari 2015 te kunnen aflossen bij de ING bank. In 2018 moet het bedrijf dan nog eens 13 miljoen euro aflossen.

Het gaat financieel niet goed met de uitgever van onder meer het ‘Dagblad van het Noorden’, ‘Leeuwarder Courant’ en ‘Friesch Dagblad’ en 40 huis-aan-huisbladen. In 2013 verdwenen er ook al 250 banen. Op dit moment werken er nog rond de zeshonderd mensen bij de uitgever.  Boonstra zegt na 2016 in een andere situatie met een andere schuld- en rentelast te komen. De directeur is ervan overtuigd dat hierna een betere tijd aanbreekt voor de mediagroep.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

1 Reactie op “Veel ontslagen bij NDC mediagroep

  1. Roel van der Molen

    Na 2016 betere tijden? Het is te hopen dat er dan nog abonnee’s zijn want de kwaliteit is de laatste jaren alleen maar slechter geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.