Direct naar de inhoud.

Geen ontslagen bij bibliotheken Stadskanaal

  • door:
  • op:

bibliotheekSTADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal en de Stichting Openbare Bibliotheken Stadskanaal hebben overeenstemming bereikt over de invulling van de bezuinigingsplannen voor de jaren 2015-2017. Belangrijk element van het akkoord is dat de bezuinigingen gefaseerd worden doorgevoerd en uitgesmeerd worden over drie in plaats van twee jaar. Door pas in 2017 de totale besparing van €150.000 te bereiken, worden gedwongen ontslagen voorkomen en krimpt de formatie door natuurlijk verloop in.

Drie bibliotheken

De komende jaren blijven de drie bibliotheken in Onstwedde, Musselkanaal en Stadskanaal bestaan. De vestiging in Onstwedde blijft in De Bolster, Musselkanaal houdt de nieuwe bibliotheek in mfa Lint en de centrumbibliotheek van de gemeente blijft gehuisvest in ’t Kofschip in Stadskanaal. Voor die laatste bibliotheek ligt overigens wel een opdracht om de huisvestingslasten te reduceren.

Openingstijden en selfserviceconcept

logo_header_bibliotheekIn de centrumbibliotheek wordt verder het dienstverleningsconcept enigszins aangepast. De bibliotheek in Stadskanaal is voortaan op alle werkdagen al vanaf 10.00 uur geopend maar hanteert dan zogenaamde selfservice-uren. Vanaf 13.00 uur zijn bibliotheekmedewerkers aanwezig voor informatie en advies. De bibliotheek is vanaf 2015 nog twee avonden geopend, op maandag en donderdag. Met het herinvoeren van de openstelling op de koopavond gaat een wens van veel bibliotheekklanten in vervulling.

Collectie

Het gebruik van de cd-collectie daalt al jaren doordat muziek via diverse kanalen wordt gedownload of via streaming wordt beluisterd. De bibliotheek in Rotterdam biedt alle bibliotheekklanten via www.muziekweb.nl de mogelijkheid om cd’s tegen betaling aan te vragen. Ook streamen via de site behoort tot de mogelijkheden. Deze dienstverlening is ook toegankelijk voor de bibliotheekklanten uit Stadskanaal en een vaste groep doet dit al regelmatig. Op grond hiervan is besloten vanaf 2015 te stoppen met de aanschaf van cd’s.
Ontmoeting en verblijf

De bibliotheken richten zich de komende jaren nog meer dan voorheen op de verblijfsfunctie en zal diverse initiatieven ontplooien en faciliteren binnen het sociaal domein.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal