Direct naar de inhoud.

Stormachtig weer met mogelijk omslag rond de kerst!

  • door:
  • op:
Storm in de Kanaalstreek (F: B.J. Brinkman / RTVS)
Storm in de Kanaalstreek (F: B.J. Brinkman / RTVS)

STADSKANAAL – De donkere dagen voor kerst zijn aangebroken maar de winter lijkt nog ver weg. Met het stormachtige weer vandaag lijkt het eerder of de herfst opnieuw zijn intrede heeft gedaan in de Drents – Groningse Veenkoloniën.

Vrijdag trekt de wind nog meer aan aan en krijgen we mogelijk stormkracht 9 in de Kanaalstreek. De windstoten halen dan snelheden tussen de 90 en 100 km/u. Verder valt er regen. Het wordt 8 of 9 graden in Zuid Groningen. In de avond en nacht een afnemende wind met temperaturen van 3 á 4 graden. In het weekend blijft het wisselvallig. De zon is er dan wel weer bij. Bij een matige zuidwestenwind wordt het ongeveer 8 graden.

Kijken we echter naar de weerkaarten lijkt de verwachting richting de kerstdagen een stuk winterser. Natte sneeuwbuien behoort dan tot de mogelijkheden. Het Amerikaanse CFS klimaatmodel toont in ieder geval een omslag naar een stuk kouder weer aan het einde van de maand.

Alles over het weer in Zuid Groningen en omgeving hoor je iedere vrijdagavond van onze weerman Bertus Visser rond 19.30 uur in het programma S-express bij RTV Stadskanaal en Radio Parkstad.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal