Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Een Ander Achterhuis

Een Ander AchterhuisRTVS – Afgelopen vrijdag waren Arjen de Ridder en Willem Beek van de Musicalgroep Odoorn te gast in de S-Express i.v.m. de nieuwe musical “Een Ander Achterhuis”.
Musicalgroep Odoorn is een amateur musicalvereniging die op professionele wijze elk jaar een musical-, zang-, of een theaterproductie op de planken wil brengen. Het is een kleurrijke vereniging bestaande uit een gedreven groep mensen met passie voor musical, die zeer veel waarde hechten aan sfeer en openheid binnen de vereniging. De mix van jong en oud is daarbij belangrijk, deze maakt het werken aan een goede voorstelling een mooie en inspirerende bezigheid.

Een Ander Achterhuis
Even waren veel spelers er na het succes van musical “de Opgejaagden” klaar mee.. Maar zoals zo vaak het geval is kruipt het bloed waar het niet gaan kan en is er een vervolg geschreven. Josh Hassing heeft deze keer het boek van het Stadskanaalster Achterhuis herschreven naar een musical.

Het verhaal
Willem en Hindertje Drenth woonden toen de oorlog uitbrak met hun twee dochters in een klein boerderijtje aan de Krommewijk aan de rand van Stadskanaal. Deze nederige behuizing in de weidse ruimte van het Groninger land werd in de loop van de oorlog de laatste wijkplaats van een groep joden die zo wist te ontkomen aan deportatie naar de vernietigingskampen van nazi-Duitsland. Daarom kreeg de boerderij later een erenaam: het Stadskanaalster Achterhuis…

Waar is Johan?
Eén van de onderduikers was Johan, een gedeserteerde duitse soldaat, die ook onderdak kreeg bij de familie Drenth. Johan was afkomstig uit Klagenfurt in Oostenrijk. Na de bevrijding is hij gevangengenomen door het Poolse leger. Daarna ontbreekt ieder spoor. Wie heeft informatie waar Johan is gebleven. Graag zouden wij in contact komen met hem of zijn familie. Heeft U informatie voor ons bel even 06-30806348 of mail naar info@eenanderachterhuis.nl.

Ontwerp
De Musicalgroep wil een ieder uitnodigingen om iets te maken op het onderwerp van de musical. Schilderen, beeldhouwen, tekenen, alles mag. De creaties zullen te zien zijn in ons theater en de 3 beste ,mooiste en indrukwekkendste zullen tentoongesteld gaan worden in Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Wil je meedoen. Geef dit even aan ons door via: info@eenanderachterhuis.nl. Graag voor 15 januari 2015. Heb je vragen, schroom niet om even bij Saphas kappers in Odoorn binnen te lopen of bel 06-30806348.

Crowdfunding
Om e.e.a. te kunnen betalen is de vereniging een crowdfundingactie gestart via “Voor de Kunst”.
Kijk voor de actie op http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/2809-de-musical-een-ander-achterhuis-een-verhaal-over-gevaar-en-liefde
Voor ieder bedrag hebben de musicalgroep iets leuks over.

De voorstelling
De première zal zijn op 8 mei 2015. Deze zal worden geopend door de burgemeester van de gemeente Borger-Odoorn. Aanwezig zullen dan ook oa. zijn dhr. en mvr. Kosses en hun dochter en verdere familie en nabestaanden van de Fam. Drenth en de onderduikers.
De musical zal verder gespeeld gaan worden op 9, 10, 15, 16, 17, 22, 23 en 24 mei 2015. Op 18 en 19 mei zullen er een 4 tal speciale uitvoeringen zijn voor de kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeenten Borger-Odoorn en Stadskanaal.
Kaarten bestellen kan via http://www.eenanderachterhuis.nl.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.