Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Welstad organiseert thema avond over Autisme

welstadAutisme, je zult er maar mee te maken hebben!

Op woensdagavond 28 januari wordt in Lint, Willem Diemerstraat 7, Musselkanaal een bijeenkomst gehouden over autisme.

Sinterklaas en Kerst zijn vaak spannende tijden voor kinderen. Maar voor kinderen met autisme leveren de feestdagen nog meer stress op.
Degrieck, educatief medewerker bij Autisme Centraal die verschillende boeken over autisme schreef zegt daarover het volgende: “Het probleem met de feestdagen is dat ze zo ver van tevoren worden aangekondigd. Dat is moeilijk voor kinderen met autisme, omdat zij die tijd niet kunnen overzien. Zij denken: het is morgen. En dat tot aan pakjesavond of kerstavond. Zo zitten ze voortdurend in spanning. Voor de meeste kinderen is een cadeau een leuke verrassing, maar kinderen met autisme zien dat niet zo. Zij willen weten waar ze aan toe zijn. Voor sommige kinderen is het beter om samen een cadeau uit te zoeken, samen in te pakken en samen onder de boom of in de schoen te leggen.”

Dit zijn een paar punten die in een gezin met autisme aandacht vragen. Autisme heeft invloed op alle terreinen van het leven. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor de persoon met autisme zelf, maar ook voor de omgeving van de persoon; ouders, partners, kinderen, broers en zussen, grootouders, vrienden en zelfs buren. Het delen van ervaringen is daarom vaak erg belangrijk

In samenwerking met enkele ouders,. MEE Groningen, Autisme Netwerk Groningen, Steunpunt Mantelzorg en Stichting Welstad wordt daarom op 28 januari een thema avond georganiseerd. Er wordt een korte inleiding over autisme gegeven. Daarna vertellen enkele ouders over hun ervaring.
Het belangrijkste doel is inventariseren welke behoefte ouders hebben om elkaar te ontmoeten en welke wensen zij dan hebben. Ook alle anderen die bijvoorbeeld als gezinslid, familielid, vriend(in), opvoeder, buur te maken hebben met autisme zijn welkom.
Onderwerpen die mogelijk aan de orde komen zijn:
· Gezinsleven en de relatie tussen ouders, familie, vrienden, buren……

· Hoe hou je het beetje gezellig zonder als politieagent te moeten optreden?

· Hoe verdeel je de aandacht naar eventueel andere kinderen?

· Tips en trucs om kinderen met autisme verantwoordelijkheid te leren.

· Waar kun je terecht voor hulp?

· Enz………

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.