Direct naar de inhoud.

Cliënten huishoudelijke hulp Stadskanaal krijgen op maat geschreven beschikking

foto: ouderenjournaal.nl
foto: ouderenjournaal.nl

STADSKANAAL – Het college van Stadskanaal gaat vanaf 1 januari toch de schoonmaak aan de reguliere markt overlaten. Dit geldt ook voor wassen, vouwen en boodschappen doen. Het al eerder genomen college besluit blijft hiermee gehandhaafd.

Wel zal de gemeente nu met alle cliënten huishoudelijke hulp een keukentafelgesprek gaan voeren om ieders individuele situatie te beoordelen. Pas na dat gesprek volgt de beschikking, waarna de overgangstermijn aanvangt. Het spreken van alle cliënten zal in januari beginnen en naar verwachting enkele maanden in beslag nemen. De gemeente zal nog deze week een informatieve brief over deze procedurewijziging naar alle cliënten sturen. Volgens wethouder Hamster zitten er financiële consequenties vast aan het nieuwe besluit. Deze worden in januari in een raadsvoorstel uiteengezet.

SP Stadskanaal fractie voorzitter Evert Idema is blij dat zijn ingediende motie tijdens de laatste raadsvergadering en de eerder ingediende motie van de coalitiepartijen op 3 november de ogen heeft geopend bij het College van B en W. “In mijn optiek zaten ze niet in de werkelijke wereld en moest er eerst een rechter hun vertellen dat ze domme dingen doen net als eerder het Wedeka dossier”, aldus Idema. Volgens Idema betekent dit veel voor de ambtelijke organisatie, eerst de gesprekken voeren en dat is logistiek gezien best een enorme klus, dan niet meer een eenvoudige beschikking die voor iedereen hetzelfde is, maar juist een op maat geschreven beschikking die zoals het nu lijkt nogal wat tijd in beslag gaat nemen. Idema:  “Dus alles schort ook nog eens op voor de cliënten”.

6 reacties op “Cliënten huishoudelijke hulp Stadskanaal krijgen op maat geschreven beschikking”

 1. mijn moeder word 80 in juni en ik werk hoe moet ik dan het huishouden doen van mijn moeder ik ben voor halve dagen afgekeurd ik heb op dit moment genoeg aan mijzelf ik kan het gewoonweg niet aan hoe zot zijn jullie eigenlijk ik kan niet alles doen

 2. Deze christelijke wethouder moet zich diep schamen en plaats maken. Dat de rechter er aan te pas moet komen! Hij heeft veel onrust veroorzaakt. Ook kost het Stadskanaal nu veel extra geld. Heel dom.

 3. Inderdaad in en in triest dit.De gesprekken hadden al lang moeten plaats vinden voor het hele besluit!En dat de rechter er aan te pas moet komen is toch echt wel erg….Deze gemeente,geeft het geld aan zaken uit die er niet toe doen.En dan voor de nodige zorg en menselijkheid is geen geld meer over.Met de gesprekken zullen ze er wel achter komen,dat de meeste clienten echt geen familie hebben of mantelzorgers die het werk voor ze kunnen doen.Iedereen heeft het druk met een eigen leven en werk.Of de kinderen,als ze die al hebben wonen ver weg!
  En dat de clienten de zakken niet zo goed gevuld hebben als de meeste medewerkers van deze
  gemeente.
  Sluit mij bij bovenstaande aan..deze wethouder doet zijn werk niet goed en mag plaats maken.
  Maar niet alleen hij….De rest ook.Alleen de sp kun je nog wat van op aan.

 4. Hallo Harrie, jammer dat je er zo over denkt. Ik heb juist vanuit mijn achtergrond geprobeerd ons beleid zoveel mogelijk proberen te richten op de meest kwetsbare groepen, dus allereerst de mensen met verstandelijke en psychische beperkingen (HH2), en daarnaast de mensen met een laag inkomen en zonder netwerk (via compensatie, zwaardere indicatie en/of vangnet). Er wordt door het rijk 40 gekort en dat vraagt keuzes, dat zult u met me eens zijn.
  We hebben geprobeerd zo snel mogelijk te beginnen met het besparen, de rijkskorting gaat al in op 1 januari namelijk en door de (terechte!) overgangstermijnen konden we sowieso pas halverwege het jaar beginnen. We gingen al uit van heel veel gesprekken in dat eerste half jaar, iedere zorg, vraag of bezwaar had het opgeleverd. Het is nu echter duidelijk geworden dat de rechter vindt dat het gesprek vooraf plaats moet vinden, dus doen we dat. Maar we gaan ondertussen ook richting de staatssecretaris communiceren dat die korting dus echt niet kan in 2015. Door de coalitiemotie hadden we sowieso achteraf bij iedereen gecheckt of er niemand tussen wal en schip zou vallen, nu doen we dat aan de voorkant.

  En mevrouw Budden, we zullen dus ergens de komende maanden met uw moeder (en als zij of u dat wenst, samen met u) gaan onderzoeken wat wel en niet mogelijk is. Nogmaals, iedereen die dat wenste zou hoe dan ook gesproken worden, dat blijft, maar nu moeten we dus alle anderen, die dat niet nodig vonden ook doen…

  Mocht u nog vragen hebben, maak gerust een afspraak of stuur een mail.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-