Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Monument Philips Stadskanaal ter herinnering van wat ooit was

Philips Stadskanaal

Philips Stadskanaal

STADSKANAAL – Onderwijzer Marcel Nijboer deed onlangs een oproep aan de lokale politici voor het behoud van enkele oude Philips restanten. Zijn gedachte hierachter is dat de komst van Philips destijds veel welvaart met met zich heeft meegebracht voor de ontwikkeling van Stadskanaal. Door de komst van Philips groeide Stadskanaal uit tot de op een na grootste gemeente van de provincie (na de stad) Groningen. Philips sloot (na zestig jaar) de deur definitief in 2006.

Nu het oude bedrijventerrein opgeschoond gaat worden moet worden getracht niet alles te verwijderen aldus Nijboer. Delen van de oude Philipsfabriek zouden bewaard moeten blijven, als monument en ter herinnering van wat ooit was. Burgemeester Galama deed de toezegging het idee van Nijboer in planvorming mee te nemen en inmiddels hebben de raadsfracties van het CU en PvdA laten weten het een goed idee te vinden. De gemeente Stadskanaal is eigenaar van het voormalig Philips terrein en kocht dit onlangs voor het symbolische bedrag van 1 euro.

foto: Museum Philips Stadskanaal

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.