Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

College past procedure huishoudelijke hulp aan

Raadsvergadering Stadskanaal

Raadsvergadering Stadskanaal

STADSKANAAL – Het college van de gemeente Stadskanaal heeft besloten de procedure met betrekking tot de huishoudelijke hulp aan te passen. Dit naar aanleiding van de recente uitspraak van de rechtbank Noord Nederland en ingewonnen adviezen.

De besluiten om vanaf 1 januari schoonmaak (HH1) aan de reguliere markt over te laten en te verwijzen naar algemene voorzieningen wat betreft wassen, vouwen en boodschappen, worden gehandhaafd. Wel heeft het college besloten in het kader van zorgvuldigheid een extra stap in het proces in te bouwen.

De gemeente zal met alle cliënten huishoudelijke hulp (1 en 2) een keukentafelgesprek gaan voeren om ieders individuele situatie te beoordelen. Pas na dat gesprek volgt de beschikking, waarna de overgangstermijn aanvangt. Het spreken van alle cliënten zal in januari beginnen en naar verwachting enkele maanden in beslag nemen.

Alle cliënten ontvangen nog deze week een informatieve brief over deze procedurewijziging. De financiële consequenties van dit besluit zal het college in januari aan de gemeenteraad voorleggen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.