Direct naar de inhoud.

College past procedure huishoudelijke hulp aan

  • door:
  • op:
Raadsvergadering Stadskanaal
Raadsvergadering Stadskanaal

STADSKANAAL – Het college van de gemeente Stadskanaal heeft besloten de procedure met betrekking tot de huishoudelijke hulp aan te passen. Dit naar aanleiding van de recente uitspraak van de rechtbank Noord Nederland en ingewonnen adviezen.

De besluiten om vanaf 1 januari schoonmaak (HH1) aan de reguliere markt over te laten en te verwijzen naar algemene voorzieningen wat betreft wassen, vouwen en boodschappen, worden gehandhaafd. Wel heeft het college besloten in het kader van zorgvuldigheid een extra stap in het proces in te bouwen.

De gemeente zal met alle cliënten huishoudelijke hulp (1 en 2) een keukentafelgesprek gaan voeren om ieders individuele situatie te beoordelen. Pas na dat gesprek volgt de beschikking, waarna de overgangstermijn aanvangt. Het spreken van alle cliënten zal in januari beginnen en naar verwachting enkele maanden in beslag nemen.

Alle cliënten ontvangen nog deze week een informatieve brief over deze procedurewijziging. De financiële consequenties van dit besluit zal het college in januari aan de gemeenteraad voorleggen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal