Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vlag in top voor Treant Zorggroep

Foto hijsen vlag pbSTADSKANAAL – Met het hijsen van de vlag heeft Treant Zorggroep vandaag officieel haar nieuwe naam in gebruik genomen. Leveste Care, Zorgpalet, Scheper Ziekenhuis, Ziekenhuis Bethesda en Refaja ziekenhuis maken vanaf nu deel uit van Treant Zorggroep. Zorggroep Leveste Middenveld bestaat niet meer.

In Treant Zorggroep zijn 3 ziekenhuislocaties en 20 centra voor verpleeg-, revalidatie- en ouderenzorg gebundeld. Het verzorgingsgebied van de nieuwe organisatie omvat 300.000 inwoners van de regio Hoogeveen-Emmen-Stadskanaal. Bij de organisatie werken 250 medisch specialisten en 6.500 medewerkers.

Logo en naam

Het komende jaar is de nieuwe naam en het nieuwe logo op meer en meer uitingen van de organisatie te vinden. De naam Treant is afgeleid van een gebied dat in vroegere tijden liep van de Stellingwerven in Friesland via Drenthe en de stad Groningen tot voorbij Stadskanaal. Dat gebied komt grotendeels overeen met het gebied waar Treant zorg verleent.

Treant Zorggroep heeft het hart als logo gekozen om de passie en compassie voor de gezondheidszorg te verbeelden. Het hart bestaat uit diverse facetten die symbool staan voor de perspectieven van waaruit de organisatie de zorg bekijkt maar ook hoe ze deze aan haar patiënten en cliënten biedt. Wanneer je het hart ‘uitvouwt’ ontstaat het lijnenspel dat staat voor het zorgnetwerk van alle locaties van Treant Zorggroep.

Ambitie

Treant Zorggroep wil nu en in de toekomst zorg blijven verlenen die past bij de zorg die de inwoners van de regio nodig hebben. Zorg die goed, veilig en betaalbaar is. Eric Janson, voorzitter raad van bestuur: ‘We gaan bouwen aan een regionaal zorgnetwerk binnen en buiten Treant, waarin de patiënt en cliënt centraal staan. Dit doen we samen met onder andere huisartsen, verloskundigen, thuiszorginstellingen, ggz-instellingen, fysiotherapeuten en andere zorgaanbieders. Daarnaast gaan we bouwen aan een regionaal kenniscentrum waarin de beste handelswijzen worden gedeeld tussen de locaties en met onze zorgpartners.’

Het nieuwe meerjarenbeleid 2015-2020 voor de ziekenhuiszorg gaat uit van kwalitatief hoogwaardige ziekenhuiszorg op drie ziekenhuislocaties: Scheper, Bethesda en Refaja. Daarbij zet zij zich op alle drie de locaties in voor laagdrempelige toegang dicht bij de patiënt, poliklinische en klinische zorg door alle aanwezige specialismen, 24/7 toegang tot spoedeisende hulp, acute verloskunde en moeder- en kindzorg en zorg op IC-niveau. Het extra accent voor het Scheper ligt op de complexere zorg. Bethesda en Refaja profileren zich op intensieve diagnostiek en kortdurende behandeling en verblijf.

Voor de ouderenzorg en verpleegzorg ligt het accent voor De Horst en Weidesteyn op hoogcomplexe, chronische en revalidatiezorg voor ouderen. Veltman blijft zich richten op beschermd wonen. Andere centra ontwikkelen zich tot woonwijkcentra waarin care, cure en welzijn geïntegreerd worden aangeboden, samen met de zorgpartners.

Meer informatie: www.treant.nl

[Foto: Van links naar rechts: Regiomanager Belinda Kramer, voorzitter raad van bestuur Eric Janson en manager Jan Bruinewoud hijsen samen de nieuwe vlag.]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.