Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Spontane steunbetuiging Stadskanaal slachtoffers Parijs

STADSKANAAL – Oud SP Stadskanaal raadslid Wim Orsel had opgeroepen om een bijeenkomst te organiseren om zo een vuist te maken voor (pers)vrijheid van meningsuiting en ter herdenking van de slachtoffers van de terreuractie twee dagen geleden in Parijs op de redactie van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo, waarbij twaalf mensen werden doodgeschoten en elf gewond raakten. Orsel deed zijn oproep via zijn facebook account. Het gemeente bestuur van Stadskanaal was echter niet gecharmeerd van een ‘wilde’ actie en heeft nog getracht de bijeenkomst af te laten blazen door de initiatiefnemers. Temeer omdat Stadskanaal al eerder had besloten deel te gaan nemen aan de grote manifestatie op de Grote markt in Groningen. Hier was ook burgemeester Galama aanwezig.

De spontane bijeenkomst in Stadskanaal gisterenavond ging toch door. Ruim zestig mensen hadden zich op het Raadhuisplein verzameld om ook daar hun steun te betuigen aan de slachtoffers van de aanslag in Parijs. Hier werden ze toegesproken door Krista Noor en Erik van der Vlag (foto). Er was helaas niemand bij aanwezig van het College. Een gemiste kans zegt PvdA raadslid Theo Klinkhamer vandaag in het DvhN. “ Hier had op zijn minst een van de wethouders bij moeten zijn”. SP- fractievoorzitter Idema wil in de gemeenteraadsvergadering opheldering over de handelswijze van het College.

Video: R. Wiekenkamp Regio-events

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

1 Reactie op “Spontane steunbetuiging Stadskanaal slachtoffers Parijs

  1. En zal Stadskanaal hiervoor aan de bak moeten

    http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=143658

    Het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal raakt zijn Intensive Care-afdeling kwijt. Dat staat in een plan van de IC-artsen van de Treant Zorggroep, dat in handen is van RTV Drenthe. Operaties waarvan het de verwachting is dat een patiënt IC-zorg nodig heeft, verhuizen ook naar Emmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.