Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gered Gereedschap dankzij medewerkers MFA Lint

Medewerkers MFA Lint redden oud gereedschap

Medewerkers MFA Lint redden oud gereedschap

MUSSELKANAAL – Gered Gereedschap is een landelijke stichting die praktische ontwikkelingshulp biedt door het inzamelen, opknappen en versturen van gereedschap naar ontwikkelingslanden. Met gerecycled handgereedschap, naaimachines en werkplaatsmachines helpt Gered Gereedschap technische scholen en startende ondernemers.

Ook in Musselkanaal is al meer dan 20 jaar een afdeling van Gered Gereedschap.
In de werkplaats van MFA Lint aan de W. Diemerstraat 7 in Musselkanaal zijn elke maandagmiddag een 10-tal vrijwilligers bezig met het ontroesten, restaureren en opknappen van allerlei soorten ingezameld gereedschap. Gereedschap waardoor mensen in de derde wereld een kans krijgen om aan hun eigen toekomst te werken. Zo is er al opgeknapt gereedschap uit Musselkanaal gesignaleerd in Senegal, in Togo, in India en in andere ontwikkelingslanden. In Senegal worden bijvoorbeeld meubels gemaakt met het gereedschap dat door Musselkanaalster handen is opgeknapt en in Togo werkt een uitleenbureau voor gereedschap met materiaal uit Musselkanaal. Dit is werkelijk een +++ verhaal: de vrijwilligers hebben een nuttige besteding, de afvalberg wordt verminderd en in de derde wereld kan het opgeknapt gereedschap goed gebruikt worden.

Kijk eens op zolder!
In onze maatschappij worden veel spullen, die vaak nog voor hergebruik goed bruikbaar zijn, voortijdig vervangen voor nieuwe. Oud gereedschap verdwijnt naar schuren en zolders om daar weg te roesten om vervolgens weggegooid te worden. Zonde, want veel oud gereedschap is opnieuw bruikbaar te maken. Ook u heeft vast nog wel ergens oud gereedschap liggen. Een oude hamer, schroevendraaier of botte zagen, vijlen, beitels, een elektrisch apparaat dat het niet meer doet, enz. Gooi ze niet weg, maar gooi ze in de bak van Gered Gereedschap in de Praxis (Navolaan 42, Stadskanaal of bij een andere vestiging) De jongens van Gered Gereedschap halen het op en maken er weer iets bruikbaars van en geven het weer een nuttige bestemming.

Oh ja, niet alleen oud gereedschap is welkom. Ook financiële bijdragen zijn zeer welkom. Er moeten immers ook materialen gekocht worden zoals bijvoorbeeld rolmaten, hamerstelen of onderdelen van apparaten die niet hersteld kunnen worden. Ook schuurpapier, verf, olie e.d. moet aangeschaft worden om het gereedschap in de oorspronkelijke staat terug te kunnen brengen.. Giften kunt u storten op Rabobank-rek.nr: 36.07.84.135 van stichting Welstad, met vermelding van “Gered Gereedschap”.

[J. Lievens – foto:msktje]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.