Direct naar de inhoud.

Lunchen met oude gerechten in het Streekhistorisch Centrum

  • door:
  • op:

weckfles 02 sSTADSKANAAL – Waar het bij de activiteiten in het Streekhistorisch Centrum doorgaans op de oren en ogen aankomt, worden op zondag 25 januari de smaakpapillen aangesproken. Deze middag wordt er een smikkelmiddag gehouden die de bezoeker meeneemt naar vroegere tijden.

Wim Krol van Catering & traiteurshuis De Kastanje uit Gasselternijveen laat zich inspireren door oude gerechten en zo de smaak van vroeger weer herleven. Voor de inmiddels zevende editie van deze proeverij is er opnieuw gezocht naar Groninger gerechten, maar kok Wim Krol weet daar telkens een moderne draai aan te geven waardoor de gerechten nog smakelijker worden. Zo staat er dit keer tapas van Poffert op het menu, maar ook een variatie op de traditionele Nieuwjaarsstamppot.

De deelnemers krijgen van de in totaal maar liefst 5 gangen van alles wat te proeven. Nieuw dit jaar is dat tussen de gangen door gastspreker Dich Verbrugge komt vertellen over het inmaken van groente en fruit in weckflessen. Ook hiervan kunnen de gasten proeven.

Gezien het beperkte aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. Dat kan telefonisch tijdens kantooruren via 0599-612649 of per e-mail op info@streekhistorischcentrum.nl.
De smikkelmiddag begint om 13.00 uur. Deelnamekosten bedragen € 17,50; donateurs van het Streekhistorisch Centrum betalen € 15,00.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal