Direct naar de inhoud.

49 sollicitanten burgemeesterspost Borger-Odoorn

  • door:
  • op:

Logo Borger OdoornEXLOO – 49 belangstellenden hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester in de gemeente Borger-Odoorn. Dat heeft de provincie Drenthe bekendgemaakt. Het gaat om 35 mannen en 14 vrouwen. De vacature is ontstaan door het vertrek van burgemeester Marco Out, die op 16 december 2014 burgemeester van Assen is geworden.

De reactietermijn voor de vacature sloot afgelopen maandag, 12 januari. In leeftijd variëren de sollicitanten van 29 tot 62 jaar. Van hen zijn 12 lid van de VVD, 10 van de PvdA, 6 van het CDA, 4 van een lokale partij, 4 van D66, 3 van GroenLinks en 3 van de ChristenUnie. 7 sollicitanten zijn geen lid van een politieke partij of hebben dat niet aangegeven. 32 sollicitanten komen uit het openbaar bestuur, 9 uit het bedrijfsleven, 6 uit een ambtelijke organisatie en 2 uit een non-profit organisatie. Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar voert binnenkort gesprekken met kandidaten. Daarna overlegt hij met de vertrouwenscommissie, die vanuit de gemeenteraad van Borger-Odoorn is samengesteld.

De vacature ontstond na het vertrek van burgemeester Marco Out naar Assen. Tot er een opvolger is gevonden is Piet Adema waarnemend burgemeester van Borger-Odoorn. Op 5 maart gaat de voordracht samen met het advies van de Commissaris van de koning naar de minister van Binnenlandse Zaken, waarna de koning de nieuwe burgemeester benoemt. Momenteel is Piet Adema waarnemend burgemeester van de gemeente Borger-Odoorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-