Direct naar de inhoud.

Grote Hobby- en Verzamelbeurs in Onstwedde

  • door:
  • op:

HobbybeursONSTWEDDE – Ruim veertig hobbyisten en verzamelaars uit Onstwedde en zestien omliggende dorpen presenteren zich op zaterdag 7 februari tijdens de zesde grote Hobby- en Verzamelbeurs Onstwedde. De beurs wordt gehouden in gebouw d’ Ekkelkaamp aan de Kerklaan 7.

De organisatie van de beurs ligt in handen van de verzamelaars Robert Timmer, Harm Lutjeboer en Henk van der Heide. De beurs werd vorig jaar een groot succes. ,,Dat was fantastisch’’, vertelt Lutjeboer. ,,De beurs trok toen zo’n negenhonderd bezoekers. Wij hopen uiteraard wederom op zoveel belangstelling.’’
Lutjeboer is zeer te spreken over de ondersteuning die de organisatie vanuit Onstwedde krijgt: ,,De beheerders van d’ Ekkelkaamp, de lokale ondernemers, wij doen hier nooit op iemand tevergeefs een beroep. En daarvoor zijn wij erg dankbaar.’’

Potze-Niezen
Heel bijzonder en voor het eerst op deze beurs te zien is de uit luciferstokjes op schaal nagebouwde woning uit 1801 van Jan Potze-Niezen, die vroeg in Onstwedde aan de Boslaan – toen nog Achterweg geheten – stond ter hoogte van waar nu de Landlaan ligt. Dit bijzondere schaalmodel is gebouwd door de kleinzoon van Jan Potze-Niezen, Jan Lutjeboer uit Stadskanaal.

Keur
Op de beurs laten verder tientallen hobbyisten en verzamelaars zien wat hen zoal bezighoudt. De keur aan hobby’s en verzamelingen is zeer divers, van de collecties modelauto’s van Hessel Troost en model-postauto’s van Alie van der Laan tot de ansichtkaarten van Jacco Pranger, de zelfgemaakte kaarsen van René van de Lans en de potjes honing van Henk Smit.
Nieuw dit jaar op de beurs is Gozen Beikes met een grote collectie ‘nicht-hören-nicht-sehen-nicht-sprechen’ aapjes. Ook de collectie olifanten van Anne Zwanenburg is er dit jaar voor het eerst te zien. De jongste deelnemer is de 14-jarige Ruben Sterenborg uit Onstwedde, die zijn collectie lego, een model van een oldtimer-tractor en een model-stoomtrein laat zien.

De grote Hobby- en Verzamelbeurs wordt op zaterdag 7 februari gehouden van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal