Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Hennepkwekerijen ontmanteld in Veendam

hennepstekjesVeendam – Een 36-jarige man uit Veendam en een 37-jarige vrouw werden donderdagavond in hun woningen aan het Veenlustplein en de Kerkstraat in hun woonplaats aangehouden nadat in beide woningen een in werking zijnde hennepkwekerij werd aangetroffen.

Stadswachten hadden bij de woning aan het Veenlustplein een henneplucht geroken. Agenten troffen de 36-jarige bewoner aan bij een hennepkwekerij op de eerste verdieping. Bij een woning aan de Kerkstraat, naast die van de 36-jarige, werd ook hennep geroken. Ook hier werd een hennepkwekerij aangetroffen. De 37-jarige bewoonster werd aangehouden. In het totaal werden drie kwekerijen aangetroffen. Één in de woning aan het Veenlustplein met 714 stekjes, één in de woning aan de Kerkstraat met 165 stekjes en 1 in een kelder met daarin 671 oogstrijpe planten. Het is nog niet bekend bij welke woning de kelder hoort. Er werd niet illegaal stroom afgetapt. Alle kwekerijen werden ontmanteld. Beide bewoners werden aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De politie doet onderzoek.

Aanpak hennepteelt in Noord-Nederland
Politie Noord-Nederland pakt hennepteelt aan. Het houden van hennepplantages brengt grote risico’s op brand- en waterschade met zich mee. Daarnaast vormt dit een ernstige bedreiging voor de omgeving en voor de veiligheid van omwonenden. De politie wil ook de organisatie achter de hennepteelt hard aanpakken. Naast roerende goederen kunnen ook onroerende goederen in beslag worden genomen van personen die zich bezig houden met georganiseerde hennepteelt. Als blijkt dat iemand veel geld uitgeeft dat niet in verhouding staat met het inkomen, dan mogen de eigendommen in beslag worden genomen. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Tips kunnen ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.