Direct naar de inhoud.

Dogwalk en Schutrups Wandeldag in Exloo

  • door:
  • op:

Dogwalk

EXLOO – Exloo wordt steeds meer het sportdorp van de provincie Drenthe. Op initiatief van Jan Schutrups van Schutrups Schoenen worden in het dorp het hele jaar door sportieve evenementen gehouden.

De eerste twee grote evenementen zijn in het weekeinde van 7 en 8 februari. Zaterdags is de start van de tweede editie van de Jumper Schutrups Dogwalk, zondags is alweer de 17e uitgave van de Schutrups Wandeldag. Beide dagen komen duizenden mensen naar Exloo om sportief en gezellig bezig te zijn.

Dogwalk
“De deelnemers aan de Dogwalk kunnen kiezen uit wandelingen van vijf en tien kilometer, waarbij natuurlijk het accent op de honden is gelegd”, legt medeorganisator Mark Harms van diersuper Jumper uit. “De hond maakt in deze tijd een belangrijk onderdeel uit van het gezin. Daarom is de Jumper Schutrups Dogwalk het enige uitje voor écht het hele gezin. Ook als je geen hond hebt kun je meedoen aan de Dogwalk. Bovendien heeft Dierentehuis Ter Marse leenhonden ter beschikking.”
Bij de start zijn tal van deskundigen en organisaties als de Dierenambulance, Staatsbosbeheer en het Dierenasiel Stadskanaal aanwezig. Hondenbezitters krijgen voor hun viervoeters voeding- en vachtadvies, gebitinspectie en controle van de voetzooltjes. Hondenschool de Hondenhoeve verzorgt gratis trainingen en heeft een behendigheidscircuit uitgezet en Praktijkspeuren geeft proeflessen in het speuren. Kinderen mogen in de tent bij de finish speciale hondentaarten maken.

Gratis
De wandeling start vanuit een grote tent achter de winkel van Schutrups Schoenen aan de Zuiderhoofdstraat 13 in Exloo. Inschrijving en deelname is geheel gratis. Je kunt ter plekke nog inschrijven tussen 10.00 en 14.00 uur. Wie zich voor woensdag 5 februari via de website www.dogwalk.nu inschrijft, ontvangt een goed gevulde goodiebag op de Dogwalkdag.

Zeventiende Schutrups Wandeldag
Drieduizend wandelaars, daar rekent Jan Schutrups ook dit jaar weer op als op zondag 8 februari voor de zeventiende keer de Schutrups Wandeldag wordt gehouden. Want wandelen is in. Steeds meer mensen nemen het advies ter harte om elke dag een half uurtje te gaan wandelen. Het is gezond en niet belastend voor de gewrichten en je bent buiten.

Schutrups Wandeldag

Gezelligheid staat bij de Schutrups Wandeldag voorop. “Maar misschien doen we daar de deelnemers wel tekort mee”, zegt Schutrups. “Want de vier routes die we samen met Staatsbosbeheer hebben uitgezet zijn uitdagend en gaan over geaccidenteerd terrein door het bos en over de heide van Exloo. Ze zijn 5, 10, 15 en 25 kilometer lang.”
Natuurlijk zijn alle ingrediënten die deze wandeldag zo uniek maken weer aanwezig. “Ons organisatieteam heeft weer van alles voorbereid waaronder het broodbakken voor kinderen, er staat een band te spelen in de grote tent en er is weer snert met roggebrood en spek voor alle deelnemers.”

Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.schutrups.nl of ‘s morgens bij de start in de tent bij Schutrups Schoenen aan de Zuiderhoofdstraat 13 in Exloo. Dat kan tussen 8.30 en 14.00 uur. Voor de 25 kilometer sluit de inschrijving om 12.00 uur. Deelname kost 7,50 euro per persoon. Dat is inclusief snert en een waardecheque. Kinderen tot elf jaar mogen gratis meewandelen. De winkel van Schutrups Schoenen is deze zondag zoals elke zondag geopend. De nieuwe schoenencollectie is dan al binnen. Redenen genoeg om een dagje te gaan wandelen en naar Schutrups Schoenen in Exloo te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-