Direct naar de inhoud.

Deel 4 van Bruin Goud in SHC

  • door:
  • op:
Bruin Goud - deel 4
Bruin Goud – deel 4

STADSKANAAL – Dit seizoen vertoont het Streekhistorisch Centrum (SHC) in Stadskanaal elke maand een aflevering uit de historische dramaserie ‘Bruin Goud’. Deze  reeks werd oorspronkelijk gemaakt als televisieserie en werd in 1994 en 1995 uitgezonden door de NPS. De serie speelt zich af in het fictieve dorp Bargermond en gaat over het leven in de ontginningsjaren van Zuidoost-Drenthe. Op zondag 8 februari staat deel 4 op het programma. De delen zijn ook los van elkaar goed te volgen.

De stille knip

Het is 1900. Jenever biedt voor veel inwoners van Bargermond een toevlucht uit de alledaagse ellende van armoede en ziekte. Er wordt veel drank gesmokkeld van over de grens, die als alles goed gaat, wordt verkocht in de ‘stille knip’, een illegale huiskamerkroeg. De grenspolitie maakt echter korte metten met betrapte smokkelaars. Riek komt er in haar kroeg alleen voor te staan als haar man wordt doodgeschoten. De dorpsdokter komt haar te hulp, maar niet zonder eigenbelang.

De voorstelling begint om 14.30 uur en duurt ca. 30 minuten. De entree bedraagt € 2,50. Donateurs van het SHC hebben gratis toegang op vertoon van hun pas.

Voor meer informatie en reserveren: Streekhistorisch Centrum, tel. 0599-612649 of info@streekhistorischcentrum.nl



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal