Direct naar de inhoud.

Gemeentesecretaris hervat werkzaamheden na aftreden raadslid

Logo Borger OdoornBORGER/ODOORN – Raadslid Aimée Niebuir-van der Ham heeft dinsdagavond haar zetel voor de fractie van Gemeentebelangen in de gemeenteraad van Borger-Odoorn ter beschikking gesteld. De beslissing komt kort nadat Niebuir-Van der Ham en gemeentesecretaris Peter Post burgemeester Piet Adema informeerden over hun beginnende relatie. Met haar besluit wil Niebuir-Van der Ham alle schijn van belangenverstrengeling voorkomen. Burgemeester Adema geeft aan dat hij haar besluit respecteert, en dat Post zijn taken als secretaris van het college weer zal hervatten.

Verklaring
Aimée Niebuir-Van der Ham gaf dinsdagavond een verklaring over haar beweegredenen. “Vanuit de overtuiging dat een lid van een democratisch gekozen bestuur boven elke twijfel verheven dient te zijn, heb ik besloten om mijn zetel in de gemeenteraad ter beschikking te stellen. In plaats daarvan ga ik me nu met al mijn energie en enthousiasme nog intensiever bezighouden met de campagne van mijn partij Sterk Lokaal voor de verkiezingen van Provinciale Staten op 18 maart.”

Reactie burgemeester
Burgemeester Piet Adema respecteert de beslissing van het Gemeentebelangen-raadslid. “Het is een moedig besluit. Ze wil als politica buiten elke twijfel verheven zijn. Dat is correct en het siert haar, en ik wens haar veel succes in de campagne voor Provinciale Staten.”

Gemeentesecretaris hervat taken
Direct nadat de burgemeester over de kwestie werd ingelicht, is maandag in overleg met Post besloten dat die zijn taken in relatie tot het college voorlopig overdraagt aan de loco-secretaris. Doel hiervan was om zo snel mogelijk alle schijn van belangenverstrengeling te voorkomen, en tegelijkertijd ruimte te scheppen om tot een structurele oplossing te komen. Het besluit van Aimée Niebuir-Van der Ham betekent dat Post zijn taken als gemeentesecretaris weer volledig kan gaan vervullen. Adema: “We zijn blij dat de situatie weer genormaliseerd is. Peter Post is een belangrijke adviseur van het college, zijn aanwezigheid is erg waardevol. We hebben dan ook geen
moment getwijfeld aan de integriteit van de betrokkenen, en zijn erg blij samen verder te kunnen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-